Gratineret blomkål m. baconknas

Er du ligeså pjattet med blomkålsmos som jeg? Så vil du helt sikkert også synes godt om denne ret.

Her får du nemlig en opgradering af den ellers fantastiske mos. Den er nemlig rørt sammen med bacon og har været en tur i ovnen. Er du endnu ikke overbevist? Hele herligheden er toppet med lækker ost, der giver retten en, på den ene side sprød, og på den anden side blød/creamy, skorpe.

Det smager fantastisk!

Normalt ville jeg putte rasp på toppen. Men rasp er blevet udvist fra mine køkkenskabe, og så var gode råd dyre – men heldigvis let tilgængelige! Osten er en god topping og raspen mangler slet ikke! Pyyyh… Så langt så godt!


Gratineret blomkaalGratineret blomkål m. baconknas
(2-3 personer)

1 blomkål
1 porre
1 stor radisse (rød) kan undlades
½ spsk. smør
½ tsk. salt, peber og allroundkrydderi
150 g. bacon
1 dl. revet ost

  • Blomkålen skæres ud i buketter
  • Porrer og radisser skæres i mindre stykker
  • Hæld vand i bunden af en gryde
  • Læg grøntsagerne i en si og placér den over vandet (blomkålen må ikke røre vandet)
  • Sæt låg på gryden og lad grøntsagerne dampe i ca. 15 minutter
  • Imens klippes bacon ud i små stykker og steges sprøde på panden
  • Stik i kålen med en gaffel – når de ikke sidder fast længere er de færdige
  • Hæld grøntsagerne i en skål og mos med stavblenderen
  • Tilsæt smør, salt og peber
  • Rør forsigtigt baconen i mosen

Mosen kan spises nu, men du kan også gratinere den i ovnen

  • Hæld mosen i et ildfast fad
  • Drys ost over
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i 12-15 minutter (til osten er gylden)

Serveres f.eks. med en lækker pølse fra grillen, koteletter, schnitzel eller noget helt fjerde.

Leave a Reply