Microovnskage m. banan og marcipan

Selvfølgelig er det efter lukketid at man gennemroder køkkenskabene, for at opdage at de er helt tomme! Kun lidt 70% mørk pålægschokolade ligger i skabet!! Ikke tilfredsstillende for min søde tand…!

Heldigvis har jeg fået øjnene op for microovnskagen!!

Desværre havde jeg ikke ingredienserne hjemme til at lave en af bloggens allerede eksisterende opskrifter, så der måtte elsperimenteres med noget nyt!!! Det tog mig 2 forsøg at fremstille noget lækkert!! Den første kage blev så tør, at den røg direkte i skraldespanden… Mit andet forsøg tilgengæld… Muuuums!!

Skal jeg give et godt råd til bagning af microovnskager, så må det være, at dejen ikke må være for tør… Den skal helst være mere eller mindre flydende, så bliver det rigtig godt!!!

Dagens version er en marcipan-banan-chokolade version! Det lyder syndigt og lækkert ik’? Men uden tilsat sukker, gluten og mælk, kan den spises med ganske god samvittighed.


Mug CakeMug cake m. banan og marcipan
(1 stor eller 2 alm muffinstørrelser)

1 æg
1 banan
30 g. marcipan
1½ spsk. affedtet mandelmel
½ tsk bagepulver
7-10 g. hakket chokolade (70%)

  • Bananer og marcipan moses med en gaffel
  • Mandelmel og bagepulver tilsættes og det hele blendes til en flydende masse
  • Chokoladen hakkes fint og vendes forsigtigt i dejen
  • Hæld massen i en kop og bag den i microovnen
  • Giv den 30 sekunder á gangen og hold godt øje med den, så den ikke brænder på – min fik ca. 2 minutter, men microovne er forskellige, så man bliver nødt til at holde godt øje!

Tip: Nyd kagen direkte i koppen og undgå ekstra opvask, eller servér den på en tallerken, evt. med lidt friske bær.

Leave a Reply