Farvestrålende hakkebøffer med grøntsager

Hakkebøfferne har virkelig fået et comeback i de danske stuer. Sådan tegner billedet sig ihvertfald, hvis man kigger i de forskellige madgrupper på Facebook. Her serveres klassiske hakkebøffer, fyldte hakkebøffer, krydrede hakkebøffer – ja faktisk er det kun fantasien der sætter grænser.

Hjemme hos os, får vi også tit hakkebøffer i alverdens forskellige afskygninger. Og bøf-listen her på bloggen er efterhånden også ganske lang.

En dag sad jeg og kiggede på Pinterest, da jeg faldt over nogle farverige hakkebøffer fyldt med diverse grøntsager. Opskriften blev straks gemt, og nu har den så også fundet vej til bloggen. Man kan jo i bund og grund fylde hvad som helst i sine bøffer, men noget med farve i, giver det flotteste resultat. Jeg valgte en hvid, rød og grøn nuance til dagens bøf.


HakkedrengeFarverige hakkebøffer
(4 stk.)

500 g. hakket oksekød
1 rød peberfrugt (ca. 90 g.)
1 mellemstort løg (ca. 70 g.)
10 g. persille
salt, peber

  • Grøntsagerne skylles og hakkes i helt små stykker
  • Farsen og grøntsagerne hældes i en skål og blandes godt sammen (med håndkraft)
  • Del farsen i fire ligestore dele og form fire bøffer
  • Drys salt og peber på begge sider
  • Steges på en medium-varm pande i ca. 20 minutter eller steg dem på grillen (husk at smøre lidt olie på, så bøfferne ikke sidder fast)

Serveres med en skøn sommersalat.

 

2 Comments

Leave a Reply