Low Carb Burger i Salatblad

Kæresten har fået tolv i sit semesterprojekt, og det fejrer vi med hjemmelavede burgere og en kold øl i solen!
Ikke noget fancy, bare en ganske almindelig burger, med et lille twist! Vi har nemlig byttet burgerbollen ud med salatblade! Det aller bedste ved burgere er nemlig at de varieres på utallige måder!

En burger uden brød! Nu er sundheden kommet for vidt, vil nogen måske tænke?
Men hvis vi nu skal være helt ærlige, så er bollen jo i virkeligheden en smagsløs sag, der er lidt rar at tygge i. Altså hvis vi taler om købe-boller! De hjemmelavede smager i virkeligheden ganske lækkert, men det skyder altså min pointe til jorden!

Er du stadig ikke overbevist om at det skal være en salatburger?

Salatburgeren er sprød, frisk og man opdager ikke at brødet mangler. Der er væsentligt færre kalorier og kulhydrater i denne burgerversion, men man kan da også kalde det for en bøf i salatblad med fyld, hvis man ikke helt køber burger konceptet!

Faktisk var det ikke min idé, at burgerne skulle laves i salatblade! Det var kæresten der syntes at det ville være en god idé. Så tro ikke at der er tale om et eller andet tøse-flip! Mænd kan skam også være med!!

Salatburgeren er fløjet højt ind på listen over favoritburgere! Jeg er ikke meget for at udnævne én slags til at være den bedste, men den her er absolut i top tre!!! Og der skal leges meget mere med salatburgere i fremtiden!
– Burgere der er nemme at håndtere håndholdt er helt sikkert at foretrække!

 

Inspiration til denne burger stammer fra Carls Jr., som serverer nogle fantastiske Low Carb burgere i salatblade! Uhhhm…. Har du endnu ikke været et smut forbi burgerkæden, så gør dig selv den tjeneste og kom afsted!


SalatburgerSalatburgere
(4 stk.)

500 g. oksekød
4 skiver god ost (kan undlades)

4 stk. icebergsalat blade
2 store tomater
½ agurk
1 stort løg

sukkerfri ketchup, sennep, salatmayonaise 

  • Oksekødet deles i fire lige store dele og formes til flade bøffer
  • Bøfferne krydres med salt og peber på begge sider
  • Steg bøfferne på panden eller i grillen til de har en sprød skorpe
  • Når bøfferne er næsten færdige, lægges et stykke ost øverst, så det kan smelte lidt
  • Icebergsalaten skylles og bladene brækkes forsigtigt á (der er blade til mere end 4 burgere i én icebergsalat)
  • Tomater og agurker skæres i skiver
  • Løgene pilles og skæres i ringe.

Burgeren samles

  • I salatbladet lægges bøffen
  • Ovenpå lægger man sit dressing (mayo, ketchup og sennep)
  • Ovenpå igen lægges tomat, agurk og løg
  • Burgeren lukkes og spises med det samme

Leave a Reply