Minitærter med bacon og løg

 

I bedste overskuds-agtige-stil fik jeg forberedt morgendagens madpakke!
Jeg har ellers været god til bare at hive rester i tasken, så det føles helt fantastisk, rent faktisk at have tilberedt en desideret madpakke!

Og jeg glæder mig til at sætte tænderne i den!
Det blev til en omgang minitærter med fyld…

Jeg havde de største ambitioner med disse tærter – og ikke mindst med fyldet – men da dejen var færdig, og fyldet skulle hældes i, opdagede jeg at køleskabet var tomt for rester. I fryseren var der heller ikke noget nemt at hive frem, så jeg gik på jagt i samtlige skuffer – og dannede mig undervejs et overblik over hvad jeg har i fryseren!

Resultatet blev bacon! Og så havde jeg da også lidt persille på altanen!
Men bacon og persille? Det virkede lidt tamt, så jeg googlede bacontærter, og nåede frem til kombinationen af bacon og løg! Så tærter med rå løg, stegt bacon og persille endte det med!

Og jeg har allerede snuppet en smagsprøve!
De smager helt fantastisk!!!

Er man ikke til bacon (eller løg for den sags skyld), så prøv i stedet mine minitærter med kylling og spinat! De var også et hit!!!


MinipieMini tærter m. bacon og løg
(8 stk.)

Disse tærter består af to dele – tærtedejen og fyldet!

70 g. mandelmel (brug evt. hjemmelavet)
2 tsk. FiberHusk
20 g. kokosfibermel
20 g. pofiber
2 æg
1 knsp. salt
10 g. kokosolie

  • Hæld melet i en skål og bland det godt sammen
  • Tilsæt æg, salt og kokosolie og pisk det sammen med en elpisker, så du får en smuldredej.
  • Når alle ingredienserne er rørt godt ud – og du ikke kan se nogle klumper kokosolie o.l. samles dejen med hænderne
  • Del dejen i 8 klumper
  • Læg en klump i hver muffinform (jeg bruger silikone forme)
  • Glat dejen ud i bunden og op ad siderne og fordel fyldet her i

100 g. bacon
1 mellemstort løg
2 æg
30 g. revet mozarella (kan undlades for en helt mælkefri version)
5 g. frisk persille

  • Bacon klippes i små stykker og steges på panden – til det begynder at være crunchy, men ikke for tørt
  • I mens bacon steger, skæres løgene ud i små terne
  • Løgene fordeles i tærterne
  • Læg bacon ovenpå – vend evt. sammen med en gaffel
  • I en skål piskes æg, mozarella og persille godt sammen
  • Fordel æggemassen i de otte forme
  • Bages i en forvarmet ovn ved 160º (varmluft) i ca. 25 minutter (tjek til dem efter 20 og se om de skal have mere varme)

 

Leave a Reply