Stuffed creamcheese chicken – med friske krydderurter og smag!

Fyldt kylling – eller stuffed chicken, som det hedder på engelsk!
Jeg er nu mest til den engelske titel – jeg synes på en måde at det lyder mere appetitligt!
Eller måske har jeg bare fået engelsk på hjernen efter fem lektioners ordforråds-træning i indskolingen, denne uge!

Jeg elsker at undervise i engelsk! Og glæder mig til næste skoleår, hvor der kommer endnu flere engelsk timer på skemaet! Faktisk kommer der kun engelsk og matematik på skemaet næste år! Havde der bare været nogle historietimer også, så havde det været helt perfekt!

Men nu skal jeg heller ikke bruge al pladsen på at snakke om arbejde! En af fordelene ved den “nye” arbejdestidsaftale er jo netop, at man ikke skal tage arbejdet med hjem… Så tilbage til kyllingen…

Vi har altid lavet stuffed chicken med pikant ost inden i! Det er altid et hit, så hvorfor eksperimentere med noget andet? I dag blev så alligevel dagen, hvor noget nyt skulle testes! Det blev en hjemmelavet flødeost! Jeg brugte en light version, men man kan jo bruge lige den flødeost, man aller bedst kan lide!


ChickenStuffed creamcheese chicken

10 bl. frisk basilikum
1 lille chili
2 fed hvidløg
150 g. neutral flødeost

4-5 stykker kyllingebryst
3-4 stk. bacon pr. kyllingefilet (alt efter størrelsen)

  • Basilikum, chili og hvidløg hakkes fint med en skarp kniv
  • I kyllingen skæres en “lomme”
  • Flødeosten smøres i kyllingelommen. Jeg plejer at smøre det på bunden, men man kan også smøre toppen!
  • Fordel basilikum, hvidløg og chili ligeligt mellem filetterne.
  • Luk kyllingestykkerne og sørg for at flødeosten ikke vælter ud
  • Vikl bacon rundt om og placér i et ildfast fad, beklædt med bagepapir (Det gør rengøringen meget nemmere!)
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i ca. 40 minutter

Tip: Vil man gerne spare på kalorierne, kan man med fordel bytte bacon ud med parmaskinke eller kalkunbacon!
Tip: Prøv også at tilberede kyllingen på grill! Ca. 15 minutter på hver side, alt efter hvor høj varme man griller ved.

Prøv at servere kyllingen sammen med en lækker sommersalat, f.eks. spidskålsalat m. mango eller bønnesalaten.

Leave a Reply