Mufasa, sig det igen.. Moussaka / Musaka

Min livret er lasagne – og har været det i mange år. Især den mexicanske udgave forførte mit hjerte (og mine smagsløg).

Men når man har valgt at skære ned på kulhydraterne og droppe ting som pasta, er lasagne ikke længere en del af “kostpyramiden” – eller ihvertfald madplanen!

Heldigvis var dens afløser en af de første retter vi afprøvede ved kostomlægningen og jeg var ikke skuffet! I min verden eksisterer lasagne ikke længere – nu er moussaka livretten.

De der kender mig, ved at lasagne var en af mine specialiteter! Flere har sågar bestilt den, når vi skulle spise sammen! Men kom I bare på besøg igen, for den “nye lasagne” er endnu bedre: Stadig krydret, lækker og smovset!


Moussaka Moussaka

2 Auberginer
500 g. oksekød
1 stort Løg
1 porre
2 store revne Gulerødder ell. 1 reven squash
1 ds hakkede tomater
1 ds tomat puré
250 ml Madlavningsfløde ell. alm. fløde
200 g. revet Ost
Salt, Peber, oregano + Røde krydderier, f.eks. Allroundkrydderi, Mexicansk krydderi, Chili, Paprika

  • Skyl auberginerne og skær dem i tynde skiver (på langs)
  • Fyld vand i en skål og drys salt i – put auberginerne der i og lad trække – gerne en times tid
  • Svits oksekødet i en mellemstor gryde
  • Når kødet er brunt tilsættes (snittede) løg, hvidløg, porrer og forårsløg
  • Gulerødderne/squashen rives og blandes i kødblandingen
  • Tilsæt de hakkede tomater og tomatpure’en og rør godt (der skal ikke tilsættes yderligere væske, da auberginerne ingen sugeevne har)
  • Krydr godt og lad småkoge
  • Hæld vandet fra auberginerne og skyl godt
  • Tag et ildfastfad og dæk bunden med kødsovsen
  • Drys med et tyndt lag ost
  • Læg et lag auberginer ovenpå (som var det lasagneplader)
  • Læg skiftevis kød, ost, auberginer indtil det sidste lag, hvor du slutter med kødsovs
  • Hæld madlavningsfløden på toppen og bag i 1 time og 15 min, i en forvarmet ovn på 175°
  • Efter en time drysser du med lidt ost på toppen og giver retten yderligere 15 minutter
  • Lad køle ned i 5-10 minutter inden du serverer

Velbekomme!

Serveres med salat eller gnavegrønt ved siden af

Tip: Prøv også denne lækre udgave med kyllingefars!

Leave a Reply