Minitærter m. kylling og spinat – uden gluten og mælk!

Den anden dag så jeg et billede af nogle minitærter med kyllinge fyld! Og hvor er det unfair, for har haft lyst til sådan nogle lækkerier lige siden!
Så i formiddags gik jeg i køkkenet og legede med ingredienserne!! Resultatet blev nogle super lækre og mættende mini tærter med kylling og spinat! Glutenfri, sukkerfri og mælkefri!! Så bliver det ikke meget bedre!!
Jeg valgte dog at tilsætte lidt revet ost, men det kan man sagtens undlade!

Tærterne smager formidabelt når de er lune og bliver lidt tungere i det, når de er kolde. Personligt er jeg typen der elsker køleskabskold pizza! Men er man ikke så vild med det, ja så vil jeg anbefale at spise dem lune – enten til aften eller frokost! Har man adgang til en microovn er de også formidable i madpakken! – Er dog sikker på at børnene vil elske dem kolde også!


MiniPiesMini tærter m. kylling og spinat
(8 stk.)

Disse tærter består af to dele – tærtedejen og fyldet!

70 g. mandelmel (brug evt. hjemmelavet)
2 tsk. FiberHusk
20 g. kokosfibermel
20 g. pofiber
2 æg
1 knsp. salt
10 g. kokosolie

  • Hæld melet i en skål og bland det godt sammen
  • Tilsæt æg, salt og kokosolie og pisk det sammen med en elpisker, så du får en smuldredej.
  • Når alle ingredienserne er rørt godt ud – og du ikke kan se nogle klumper kokosolie o.l. samles dejen med hænderne
  • Del dejen i 8 klumper
  • Læg en klump i hver muffinform (jeg bruger silikone forme)
  • Glat dejen ud i bunden og op ad siderne og fordel fyldet her i

100 g. kyllingefilet
1 æg
2 ekstra æggehvider
20 g. revet mozarella (kan undlades for en helt mælkefri version)
45 g. spinat

  • Kyllingekødet skæres i helt små stykker og koges i lidt vand på panden. Når stykkerne er hvide, er kyllingen færdig!
  • Fordel kyllingestykkerne i tærterne
  • I en skål piskes æg, mozarella og spinat godt sammen
  • Fordel æggemassen i de otte forme
  • Bages i en forvarmet ovn ved 160º (varmluft) i ca. 25 minutter (tjek til dem efter 20 og se om de skal have mere varme)

 

4 Comments

  • De lyder ret lækre!! Bruger du frisk eller frosne spinat?

  • Gitte says:

    Hej Line,
    De ser lækre ud – tror, jeg vil prøve dem til en brunch om et par uger 🙂 Kommer du kyllingestykkerne i rå, eller steger du dem først?
    Mvh. Gitte

    • Madfidusen says:

      Hej Gitte!
      Det lyder som en god idé til et brunch bord! Det vil de passe rigtig godt til!!
      Jeg kan godt se jeg ikke har skrevet hvad jeg gjorde ved kyllingen, så det retter jeg lige til i opskriften også 🙂

      Kyllingen skal lige koges – skær den ud i små stykker, hæld lidt vand på panden og kog stykkerne til de bliver hvide!
      Tager ca. 5 minutter!
      Tror ikke at kyllingen bliver færdig, hvis man ikke lige koger det først 🙂

      God fornøjelse med det!

      Vh. Line

Leave a Reply