Damp dem til mos – Blomkålsmos




Jeg elskede kartoffelmos. Kartoffelmos passer til et hav af retter, og det smager fantastisk.

Jeg savnede kartoffelmos, men ikke længere. Jeg har fundet den perfekte – ikke erstatning, men opgradering – af denne delikatesse. Blomkålsmos. Det smager fantastisk og det er meget nemmere at lave end kartoffelmos.

Men galskaben stopper ikke der, for når man eksperimenterer med maden som jeg, så falder man nogen gange over noget fantastisk. Og det er netop hvad der skete.

Jeg blandede porrer i min blomkålsmos og så var der fandango på tungen. Hold nu op det smager fantastisk!


Blomkålsmos Blomkålsmos
(2-3 personer)

1 blomkål
1/3 porrer
2½ spsk smør
Salt, peber

  • Skær blomkålen ud i mindre buketter
  • Hæld vand i bunden af en gryde
  • Læg kålen i en si og placér den over vandet (blomkålen må ikke røre vandet)
  • Sæt låg på gryden og lad blomkålen dampe i ca. 15 minutter
  • Stik i kålen med en gaffel – når de ikke sidder fast længere er de færdige
  • Blancher porrerne (hæld i kogende vand i 2-3 minutter)
  • Hæld grøntsagerne i en skål og mos med stavblenderen
  • Tilsæt smør og rigeligt med salt og peber

Smag til, server, spis!

Leave a Reply