Glutenfrie, sprøde, mandelvafler

Det er med stor sorg i hjertet at jeg ved testen af denne vaffelopskrift måtte sige farvel til mit vaffeljern!
Det er stået á – afgået ved døden!
Jeg havde egentligt planer om at ønske mig et nyt vaffeljern til min fødselsdag. Men jeg ved ærligtalt ikke om jeg kan vente helt til november med at lave vafler igen? Men jeg drømmer altså om det store, flotte Tefal Vaffeljern, så nu må vi se hvad det ender med…?! Det kan også være at jeg køber et billigt et – bare til overgangsfasen! Eller bare betaler for det flotte vaffeljern selv!

Nu har jeg i flere dage haft mega meget lyst til vafler, men hvad gør man når man hverken har ingredienserne hjemme til disse søde hjertevafler eller spinatvaflerne? Man bikser selvfølgelig noget helt nyt sammen!
Det blev til disse skønne, søde (og ikke mindst sprøde) mandelvafler!

Det lykkedes mig heldigvis at smage en enkelt vaffel inden tragedien fandt sted og det er en sindsygt lækker opskrift jeg har fundet frem til! Og som bonus kan jeg fortælle at disse vafler bliver vildt crunchy og sprøde!! MUMS siger jeg jer…


vaflerMandelvafler
(4 stk.)

100 g. hytteost
1 æg
15 g. mandelmel
1 tsk. mandelaroma
1 tsk. FiberHusk
1 tsk. natron
1 spsk. sukrin melis

  • Hytteosten og ægget hældes i en skål og piskes godt sammen! Mit bedste køkkenredskab til dette er min stavblender!
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, mandelmel, mandelaroma, fiberhusk, natron og sukrin melis
  • Når dejen er helt jævn stilles den til hvile, mens vaffeljernet varmer op
  • Når vaffeljernet er varmt, lægges 1 spsk. dej i midten af jernet (mit vaffeljern har brug for fedtstof, så den fik en klat smør først)
  • Låget lukkes og åbnes først igen, når du er sikker på at vaflen er færdig – er man nysgerrig og kigger for tidligt, risikerer man at dejen sætter sig fast og går i stykker
  • Gentag processen indtil der ikke er mere dej!

Spis vaflerne som de er, eller put en lille klat sukkerfri nutella og peanutbutter på den ene side og bøj vaflen på midten! En peanutbutter-nutella sandwich!! Nøøøøj det er godt!

2 Comments

  • Eva says:

    Hej,
    Ser super lækkert ud. Hvor fed en hytteost har du brugt, og er mandelmelet fedtreduceret mel eller almindeligt?
    Hilsen Eva

    • Madfidusen says:

      Hej Eva
      Mange tak. 🙂
      Jeg bruger som regel lav fedtprocent når jeg køber hytteost. Omkring 1,5% eller deromkring mener jeg? Mandelmelet jeg har brugt i denne opskrift er det almindelige mandelmel – så du kan i princippet bare male et par mandler til mel!

      Vh. Line

Leave a Reply