Lyst hørfrøbrød med sesamfrø

 

 

 

Jeg har igen været ved at lege lidt med opskriften på mit hørfrøbrød. Denne gang er det blevet til en helt ny type brød, jeg ikke helt kan kategorisere. Det minder hverken om rugbrød eller franskbrød? Men det smager godt! Selv kæresten har efterspurgt en ny omgang af dette udefinérbare brød!

Dette nye brød har en lækker nøddeagtig smag pga. de lyse hørfrø og går helt eminent sammen med fisk! Prøv f.eks. at servere den sammen med tunmousse – du vil ikke fortryde det!

Det er også lækkert at have en skive (eller to) med på madpakken! En skive lækkert pålæg og så er man godt kørende! Jeg er især begejstret for brød i madpakken, da det immervæk er lidt mindre tidskrævende end så mange andre alternativer!

Mine brød har det med ikke at hæve så meget, men jeg synes egentligt ikke at det gør noget, at dette brød er en smule kompakt! Det klæder i virkeligheden brødet meget godt, at være lidt tungt i det!


HorfroLyst hørfrøbrød med sesamfrø

170 g. gule hørfrø
60 g. sesamfrø
150 g. skyr*
1 æg
2 ekstra hvider
15 g. mandelmel
1 tsk. FiberHusk
1 tsk. natron
1 tsk. salt

Evt. lidt ekstra sesamfrø til at drysse på toppen

Spiser man f.eks. LCHF, eller har man ingen skyr, kan denne i stedet erstattes med græsk yoghurt.

  • Skyr, æg og æggehvider piskes sammen i en skål
  • Hørfrø og sesamfrø hældes i en  anden skål og hakkes til mel – jeg synes det bedste resultat kommer ved brug af en stavblender. Det er vigtigt at man er tålmodig, da det tager lidt tid før man kan se at frøene bliver kværnet.
    Det gør ikke noget, hvis alle frøene ikke er kværnet!
  • Hæld hørfrømelet, salt, natron, mandelmel og FiberHusk i skyrblandingen og rør dejen jævn
  • Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir og drys med lidt sesamfrø
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º (varmluft) i ca. 40 minutter
  • Tag brødet ud af ovnen og lad nedkøle på en rist

4 Comments

Leave a Reply