Basic salat med med et lille tvist af æg

Har du, lige som jeg, en basic salat, som bare virker hver gang?
Den salat, man altid laver når det lige skal være hurtigt….
En salat som ikke bliver serveret for gæsterne, men med en enkelt ny ingrediens bliver til noget helt nyt og spændende?

Denne salat er sådan en. Det er den salat jeg altid har ingredienserne hjemme til, og den salat som kan laves i søvne!
Men det er ikke en dårlig salat.. Den er bare sådan lidt mere …. almindelig!

I dag har jeg gjort salaten lidt mere spændende ved at koge et par æg til! Og vupti – så kunne den jo pludselig serveres for dronningen… Og så alligevel ikke! Men så for mine egne gæster om ikke andet.

Denne salat er fantastisk hele året og kan serveres til stort set alt! Personligt nægter jeg at spise salat juleaften!!! Andesteg og salat denne dag spiller altså ikke i min verden!! Men alle årets andre dage, må der gerne være salat… Også af den “kedelige/normale” slags!

Hvordan laver du din basic salat?


salatBasic salat med æg

1 portion basic salat
3 kogte æg

basic salat
½ iceberg salat
40 g. ruccolasalat
½ agurk
½ rød peberfrugt
6 cherrytomater

  • Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger lægges æggene forsigtigt i gryden med en ske. Lad dem koge i 10 minutter
  • Når æggene er kogte hældes der koldt vand over dem. Lad dem stå lidt i det kolde vand
  • Pil skallen af og del æggene i æggedeleren.
  • Fordel æggene på en tallerken eller læg dem ovenpå salaten inden servering
  • Alle grøntsagerne skylles.
  • Ruccolasalaten hældes i en skål
  • Iceberg salaten skæres i små stykker og hældes i skålen
  • Del agurken på midten og skær 4 lange stimler. Skær strimlerne til små stykker og bland med salaten
  • Peberfrugten skæres i tynde skiver og derefter i små tern
  • Cherrytomaterne deles i fire
  • Bland det hele godt sammen i skålen

Kan serveres straks og hvis æggene ikke tilsættes, kan den sagtens laves dagen før også
TIP: Sprøjt evt. lidt citronsaft over salaten, så holder den sig frisk længere.

 

Leave a Reply