Squasagne muffins

Der er virkelig gået trend i at lave mad i muffinsforme!
Og her på bloggen er jeg da også ved at have en god samling af forskellige lækkerier i små størrelser. Det er bare som om at tingene smager helt anderledes, når de serveres i små portioner?
Og hvis ikke bedre – så ihvertfald anderledes!! På den gode måde!!

For noget tid siden så jeg en opskrift på lasagne muffins!!
Mega snyd – det kommer jeg aldrig til at smage – var min første tanke!
Men nu fik jeg alligevel knækket koden med en squash lasagne – der tilmed holder formen! For hvad sjov er der i at lave noget i en muffinform hvis det bare falder sammen når det skal spises?

Tricket er selvfølgelig at kødet ikke skal være for vådt! Faktisk har jeg slet ikke tilsat kødet noget væske, og det var en succes. Der er tilgengæld heller ikke ret mange grøntsager i retten, men det skal der eksperimenteres med næste gang!!

Spis dem til aften eller til frokost! De er også helt fantastiske i madpakken!
Og én ting er sikkert. Jeg skal snart lave squasagnemuffins igen!!!!


Squasagne muffinsSquasagnemuffins
(14 stk.)

1 squash
500 g. oksekød
1 ds. tomatpuré
2 spsk. mexicansk grillkrydderi og et lille drys salt og peber
100 g. revet mozarella

  • Oksekødet brunes i en gryde
  • Tilsæt krydderier og rør godt
  • Sluk for varmen og tilsæt tomatpuré’en.
  • Rør godt rundt og når det begynder at sidde fast på bunden tage gryden af varmen
  • Kødet bør nu være en “stor klistret klump
  • Skyl squashen og skær den ud i tykkere skiver (ca. 5 mm.)
  • Så er det tid til at bygge din lasagne i muffinsformene (jeg bruger silikoneforme)
    • Læg en squash i bunden
    • Drys en smule revet ost på og dæk med oksekød
    • Læg endnu en squash på
    • Fyld resten af kødet på
    • Drys med ost
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º i ca. 17 minutter

Tip: Spis dem med en lækker salat ved siden af, da der ikke er mange grøntsager i selve retten.

Velbekomme!!!!

Leave a Reply