Panerede frikadelleruller i ovnen

Jeg er efterhånden ved at have en stor frikadelle samling her på bloggen! Men frikadellefars er så nemt at eksperimentere med, og desuden er det jo også lækkert at have noget forskelligt at vælge imellem!

Disse frikadeller hører til i den mere fedtfattige afdeling, da de ikke bliver stegt på panden og dermed ikke er fyldt med fedtstof. Men med mandelpanering og kokosmælk, er de altså ikke Low Fat! Tilgengæld er de Low Carb, hvilket for mit vedkommende er det vigtigste!

Frikadeller her er gode varme såvel som kolde!
De kan sagtens spises til en lækker salat i madpakken eller til en omgang dampede blomkål med brun sovs til aften! Koriander og spidskommen giver dem en antydning af kebabsmag og det er super lækkert! Har man ikke disse krydderier, kan man jo eksperimentere med andre kombinationer også!

I og med at disse ruller laves i ovnen, er der minimal opvask! Og helt ærligt, så synes jeg ikke det er ret spændende at vaske op, så det er bare en stor bonus i mine øjne!

Frikadellerullerne passer mere eller mindre sig selv (når de da først er rørt sammen), hvilket giver plads til udførsel af andre praktiske opgaver!

Alt i alt en fantastisk opskrift, der smager lækkert!


Panerede frikadelleruller Frikadelle Ruller
(ca. 10 stk.)

500 g. svinefars
1 lille løg
1 æg
4 tsk. kokosmælk
1 tsk. salt, 1 tsk. peber, 1 tsk. koriander og 1 tsk. spidskommen
1 spsk. Husk

Panering
1 æg
75 g. mandelmel
lidt salt og peber

  • Alle ingredienserne hældes i en skål og røres sammen med elpiskeren til farsen er jævn
  • Form farsen til kugler og tril dem til aflange ruller
  • Find to skåle. I den ene slås ægget ud og i den anden blandes mandelmelet med lidt salt og peber
  • Vend rullerne – først i æg og så i mel
  • Placér rullerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º i ca. 35 minutter

Leave a Reply