Rød og grøn sommersalat!

Det føles lidt som om vi har sprunget foråret over i år og gået direkte fra en mega mild vinter til sommerlignende tilstande. Grillen har allerede været flittigt brugt – dog har vi endnu ikke spist udendøre!

Når der grilles, så er det skønt med salat som tilbehør. Det ligger ikke så tungt i maven og det er nemt at tilberede. Så mens kæresten står ved kødet og grillen, så står jeg i køkkenet og hakker/snitter alt hvad jeg kan komme i nærheden af.

Når man laver en god sommersalat, er det lækkert med noget sødt sammen med grøntsagerne. Det kan være æblestykker, vindruer, blommer, granatæblekerner, pærer osv. osv. osv. Kun fantasien sætter grænser.

Denne salat er en af de mindre farvestrålende på bordet.
Jeg har nemlig kun gjort brug af to farver – rød og grøn! (og en smule hvid feta!)

Jeg tænker meget på farver når jeg laver salat, og forsøger normalt at ramme så mange forskellige nuancer som muligt, men faktisk var denne salat utroligt indbydende alligevel!
Jeg vil lege lidt mere med farverne i salaten henover sommeren – det der da komme nogle fantastiske kombinationer ud af!


sommersalatRød og grøn sommersalat
(2-4 personer)

40 g. ruccolasalat
100 g. cherytomater
½ rød peberfrugt
½ agurk
75 g. salatost i tern (neutral smag)
5-6 store jordbær

  • Alle grøntsagerne skylles grundigt
    • Ruccolasalaten lægges i skålen
    • Cherrytomaterne deles i kvarte
    • Peberfrugten skæres i helt små tern
    • Agurken skæres i stave og derefter i små stykker
    • Jordbærene halvveres og skæres i tynde skiver – er de meget store, kan man sagtens skære dem i kvarte
  • Alle grøntsagerne hældes i skålen og salatosten tilsæt
  • Bland det hele rundt og servér straks efter.

Jeg synes ikke det er nødvendigt med dressing til denne salat, da sødmen fra jordbærene giver salaten en fantastisk smag.

Leave a Reply