Så er der hvidkålspizza i ovnen!

Efter samme koncept, som da jeg lavede kålreder den anden dag, har jeg i dag bagt pizza!

Vi har nemlig altid revet hvidkål i køleskabet, og da så mit første aftensmads-projekt gik i vasken, ja så måtte der jo bare improviseres med rester!

Der er ikke tale om en sprød pizzabund, som fra et klassisk italiensk pizzaria, men en grøntsagspizza med lidt crunch hist og her! Ja faktisk er hele kanten sprød, mens midten er lidt blødere! MUMS!

Smagen – den er der tilgengæld ikke noget galt med! Den er nemlig tip top lækker!

Hvidkålspizza’en her er nem at bikse sammen både til middag og aften! Den kræver ikke det store arbejde, men skal dog have lidt tid i ovnen! Men den er heldigvis ventetiden værd!

Dagens fyld blev en kødfriudgave med massere af grøntsager på toppen! Der er ikke nogen speciel grund til dette valg af topping – bortset lige fra et tomt køleskab og fryser – hvad pizzatopping angår!


HviskaalspizzaHvidkålspizza
(1 person/tallerken)

150 g. hvidkål
1 æg
3 spsk. glutenfri kikærtemel – eller affedtet sesammel
35 g. revet ost

  • Hvidkål hakkes fint – f.eks. i en foodprocessor – men du kan også rive det på rivejernet.
  • Hvidkål, ost, mel og oregano blandes sammen i en skål
  • Det ene æg piskes sammen med en gaffel og blandes derefter sammen med kålblandingen
  • Når det hele er mere eller mindre sammenhængende fordeles blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i 20 minutter
  • Tag pladen ud og smør dit pizzasauce ud over bunden og fordel fyldet
  • Bages igen i yderligere 12-15 minutter!

Dagens fyld: Løg, peberfrug, champignon, cherrytomater og revet mozarella!

TIP: Bør spises med kniv og gaffel!

Psssst…. Jeg blev mæt – og kunne ikke spise op!!! Rester til madpakken – eller en smagsprøve til kæresten når han kommer hjem fra træning!

Kærestens respons kom på sms:
Shit kålpizza er nice

Leave a Reply