Madpakkemuffins: Kålreder med hamburgerryg og æg

Mandagsmuffins er ikke helt taget af hylden endnu! For bedst som jeg beslutter at droppe konceptet, dukker der noget nyt og spændende op, der selvfølgelig bare må prøves!

Disse muffins er super lækre, nemme at lave og fantastiske til picnic, frokost, buffet, tapas eller madpakken!
Jeg har valgt at lave dem med hamburgerryg, da jeg havde noget liggende, der sang på sidste vers – og dermed formindsker jeg også mit madspild i denne uge. Man sagtens fylde bacon eller andet kød i – alt efter hvad man lige har liggende!

Opskriften her, kommer i dag i to udgaver – en med mange æg og en med få æg! Så kan man jo selv vælge om man er til det ene eller det andet. Personligt hælder jeg mest til udgaven med de mange æg…! Opdelingen heri er super spændende for smagsløgene!


KaalrederKålreder m. hamburgerryg og æg
(10-12 stk.)

150 g. revet hvidkål
50 g. revet ost
3 spsk. glutenfri kikærtemel
1 tsk. salt, 1 tsk. peber
1 æg

70 g. hamburgerryg

To versioner
Version 1: 10-12 æg (1 pr. muffin)
Version 2: 4 store (sammenpiskede) æg

  • Hvidkål hakkes helt fint – f.eks. i en foodprocessor
  • Hvidkål, ost, mel og krydderier blandes sammen i en skål
  • Det ene æg piskes sammen med en gaffel og blandes derefter sammen med kålblandingen
  • Når det hele er mere eller mindre sammenhængende fordeles blandingen i muffinsforme (jeg bruger silikoneforme) – blandingen skal ikke være flydende – æg og ost binder det hele sammen i ovnen!
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º i 15 minutter
  • Imens skæres hamburgerryggen i små tern
  • Når tiden er gået tages formene ud af ovnen og hamburgerryggen fordeles i de små “reder”
  • Har man valgt version 1 slåes der ét æg ud i hver rede
  • Har man valgt version 2 slåes æggene ud i en skål og piskes sammen med en gaffel inden den hældes ud over rederne
  • Bages i ca. 17 minutter ved samme temperatur

Leave a Reply