Omelet med champignon

Jeg elsker weekend morgener, hvor der rent faktisk er tid til at lave morgenmad – og ikke mindst spise den!
I weekenden behøver man ikke at snuppe en skyr-is fra frost for at få lidt gang i krop og hovede og indtage den i bilen på vej til arbejde! Nej man kan rent faktisk sidde ned og nyde sin mad! Det er ren luksus!

Jeg har altid været typen, der helst ville sove 20 minutter længere end stå op og spise morgenmad! Men jeg kan godt mærke at min krop har det meget bedre med morgenmad! Så den vane er jeg heldigvis sluppet á med…. Og lidt skyr er da bedre end ingenting, selvom jeg så er ganske sulten når klokken bliver 10! (Hurra for 10’er madpakke!!)

I dag blev det så til en lækker omelet med ost og champignon!
Den mættede helt vildt, og jeg tror bestemt ikke at min mave kommer til at rumle lige foreløbigt!

Hvad resten af dagen bringer, det må tiden vise! Vi har intet planlagt i weekenden, så der er bare ren afslapning på programmet!


OmeletOmelet med ost og champignon
(1 person)

1 æg
2 ekstra æggehvider
3 mellemstore champignon
2 skiver god, smagfuld ost
salt, peber og fedtstof til panden

  • Fedtstoffet smeltes/varmes på panden ved medium temperatur
  • Imens skæres champignon i skiver
  • Champignon brunes på panden og temperaturen skrues ned på svag varme
  • Slå æggene ud i en skål og pisk godt med en gaffel
  • Tilsæt krydderierne
  • Champignonerne flyttes over på den en halvdel af panden og æggemassen fordeles ud over
  • Når æggemassen ikke længere er flydende vendes omeletten forsigtigt
  • Læg osten oven på champignonerne og når det er smeltet klappes omeletten sammen
  • Læg omeletten på en tallerken og servér evt. med lidt gnavegrønt ved siden af.

TIP: Osten kan sagtens undlades, hvis man ikke spiser ost/har lyst til ost! Omeletten i sig selv smager helt fantastisk!

Leave a Reply