Husk lige hvidløgssmøret!! Det’ smøret der gør’et

Sommer, grill og hvidløgssmør!

Hvis ikke man har andet at tale om, så kan man da altid snakke om vejret! Det er et fantastisk samtaleemne og jeg må indrømme at jeg ofte har taget teknikken i brug! F.eks. når man sidder der ved konfirmationsbordet og snakker med konfirmandens gamle onkel eller når samtalen går død på legepladsen i frikvarteret!

Men helt ærligt! Sådan et skønt vejr som vi har haft i dag, det  da omtales…..!
19,2º viste termometret! Og så her midt i april! Jeg må da også indrømme at eleverne fik en lidt længere lufter end først påtænkt, men de skal da også have lov at nyde det gode vejr!! Og da vi pt. har fokus på bevægelsen, så kunne vi da også tælle 66 aktive minutter i løbet af skoledagen!!

De store elever var rørende enige om at man skulle indføre varmefri i Danmark!! Og var noget utilfredse med at de først havde fri kl. 16 når solen er gået ned! Meeen her i skrivende stund er kl. 18.53, så mon ikke de har fået lidt ud af det gode vejr alligevel?

I vores familie har vi altid fået hvidløgssmør om sommeren! Selvfølgelig ovenpå et stykke lunt flutes!
Der kommer ingen flutes på grillen i år – men hvidløgssmøret skal vi nok finde ud af at få brugt alligevel!!! Fx. ovenpå en flammegrillet hakkedreng!


GarlicbutterHvidløgssmør

100 g. smør (f.eks. lurpak)
2 store fed hvidløg
Lidt frisk persille

  • Smøret skal være blødt – mos det evt. med en gaffel
  • Hvidløgspresseren fyldes op med persille og de to fed hvidløg
  • Persille/hvidløg presses ud i smøret og det hele røres godt sammen med en gaffel
  • Lad gerne stå og trække en halvtimes tid, i køleskabet, inden servering

 

Leave a Reply