Fyldte squash til to med oksekød, tomat og ost

Nu har mine forældre efterhånden anbefalet fyldte squash i en menneskealder.. Og nu blev jeg altså enig med mig selv om at give det et forsøg.

Jeg valgte selvfølgelig ikke at bruge en opskrift, men heldigvis skriver jeg altid mine egne påhit ned – hvilket er heldigt, for det her blev faktisk rigtig godt!

Jeg har lavet en dejlig krydret udgave med en smule tabasco, men det står jo én frit for om man vil følge opskriften til punkt og prikke.
Derudover har jeg brugt mine nytilkomne krydderier i retten: Koriander og spidskommen! Det er lidt sjovt at tænke på, at inden jeg lavede falafler for første gang, for nogle uger siden, havde jeg aldrig haft de to krydderier i mine skabe. Men nu bliver de flittigt brugt i alle mulige retter!

SKØNT! som ens horisont hele tiden udvider sig.
Fyldte squash er helt sikkert en ret, jeg kommer til at eksperimentere mere med i fremtiden!


SquashFyldte squash med oksekød. tomat og ost
(2 personer)

2 squash
200 g. oksekød
60 g. champignon
3 tsk. tomatpuré
5 dråber Tabasco
½ tsk. spidskommen, ½ tsk. koriander, ½ tsk. salt og ½ tsk. peber

4-5 cherry tomater
1 håndfuld revet ost

  • Oksekødet svitses i en gryde og krydderierne tilsættes
  • Mens oksekødet bruner halveres squashen og “indmaden” tages ud – f.eks. med en teske
  • Champignon skylles og hakkes i mindre tern
  • Squashkødet og champignon hældes i gryden og steger ved medium varme
  • Tomatpuré og tabasco tilsættes og retten røres til en jævn masse
  • Fyldet fordeles i squashene
  • Cherrytomaterne deles i mindre skiver og fordeles over squashen
  • Drys med revet ost
  • Bages i ovnen ved 200º (varmluft) i 12-15 minutter (til osten er gylden)

TIP: Har man for meget fyld eller for få squash, kan man med fordel puttet fyldet i en udhulet peberfrugt!

2 Comments

Leave a Reply