Tandoori kyllingeret med squashghetti

Jeg elsker at man kan lave så mange forskellige ting med kylling og lege med bunkevis af forskellige grøntsager!
Hertil kommer så et ocean af forskellige krydderier, der ændre enhver rets smag og udseende!

Hvis der er noget jeg nyder, så er det alle de spændende krydderiboder man kan finde på de forskellige markeder!
For nogle uger siden var jeg på Låsby marked med mine forældre, hvor jeg opdagede nogle helt nye krydderier, som aldrig før har haft plads i mit lille skab!

Note to self: Expand your kitchen cupboards!

En af de krydderi-skatte jeg fik med i posen var Tandoori Masala! Jeg havde ingen idé om hvordan det skulle bruges eller hvad det var! Men navnet lød sjovt, og jeg har endnu ikke mødt et rødt krydderi, der ikke faldt i min smag!
Ved nærmere eftertanke bruger jeg stort set altid røde krydderier (med mindre jeg laver karryretter!) Jeg må se og for udvidet min horisont og mit farvespektor!

.. Og ganske rigtigt! Krydderiet smagte fantastisk – især sammen med kylling og forskellige grøntsager fra køleskabet! Så her får I en helt ny opskrift, der stadig er rygende varm!


Noget med kyllingTandoori kyllingeret
(2-3 personer)

400 g. kyllingebryst
100 g. bacon
250 g. hele champignon
150 g. gulerod
1 stort løg
1 mellemstor porre
250 ml. madlavningsfløde
½ tsk. stødt muskatnød, 3 spsk. tandoori masala krydderi

  • Kylling og bacon hakkes i små stykker og brunes godt i en varm wok med en lille smule olie og krydderierne
  • I mens kødet svitser skylles champignon, løgene skæres i tern og porrerne skæres i halve ringe.
  • Gylerødderne slices med spiralsliceren i tynde, fine bånd.
  • Når kødet er godt tilsættes grøntsagerne
  • Mix blandingen godt sammen og efter et par minutter tilsættes madlavningsfløden.
  • Lad retten simre ved svag varme

Retten serveres med en gang lækker squashghetti
(Spiser man ikke low carb, kan man også bruge almindelig pasta/grov pasta)

 

Leave a Reply