Melfrie muffinpandekager med blåbær

Så er der en helt ny madfidus klar på bloggen!

Er morgenerne lidt for hektiske, selv i weekenden?
Hvorfor ikke lave noget skønt til morgenbordet, der mere eller mindre passer sig selv?
Eller hvis ovnen alligevel er tændt, hvorfor så ikke udnytte varmen og bage pandekager i ovnen?

Det har taget mig mange forsøg, men nu lykkedes det endelig med en opskrift, der sad lige i skabet!
Jeg lavede flere udgaver af denne opskrift, men den bedste var altså den, hvor der var bær i!!!
Uden bær, var smagen meget tam… Måske lidt kardemomme vil redde dagen næste gang?

Men disse pandekager – med blåbær – de er dælme skønne!

Og så kan man jo bage rigeligt, så der kan blive til en enkelt på en hverdagsmorgen også!


PandekagemuffinsMuffinpandekager med blåbær
(10-12 stk.)

2 modne bananer
4 æg
1 tsk. vaniliepulver
2 tsk. bagepulver
2 tsk. FiberHusk
blåbær – jeg brugte dem fra frost

  • Bananerne moses med en gaffel
  • Slå æggene ud i skålen med bananer og pisk godt med elpiskeren
  • Vaniliepulver, bagepulver og FiberHusk tilsættes og der piskes grundigt
  • Fordel nogle blåbær i bunden af muffinsformene – gerne så bunden er dækket
  • Hæld pandekagedejen udover bærene så formen ca. er fyldt halvt op
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i 15-18 minutter
  • Lad dem nedkøle lidt, inden de løsnes med en ske

Tip: Byt evt. blåbærene ud med hindbær eller brombær – også gerne fra frost.

OBS: Brug gerne flere blåbær end vist på billedet – det giver det bedste resultat!

TIP: Lav dine muffins i silikoneforme – så sidder de ikke fast i formen. Alternativt kan man smørre lidt fedtstof i formen.

2 Comments

  • Jette Jørgensen says:

    Hvad kan jeg bruge i stedet for husk.Dette minder mig så meget om min tid i “Et job”

    • Madfidusen says:

      Hej Jette.
      Der var en, der skrev at hun havde hældt noget kokosmel i, i stedet for FiberHusk, og de var blevet rigtig gode.
      Hvor meget hun har brugt ved jeg ikke, men prøv dig lidt frem.
      Ellers tænker jeg en smule mandelmel kan give dejen lidt struktur.

      Dejligt at de vækker lidt minder frem 😀

      Vh. Line

Leave a Reply