Søde lakrids mandler på panden

Påsken er snart over os, og har du modtaget et gækkebrev hvis afsender du ikke har været i stand til at gætte, ja så skylder du jo et påskeæg!

Synes du det er lidt sjovere at fylde dine egne påskeæg fremfor at købe et billigt (eller dyrt) chokoladeæg, jamen så vil jeg her præsentere en idé! Hvorfor ikke lave en omgang brændte mandler og fylde i! De smager hammer godt og så er de da lidt sundere end alt det chokolade 😀

Jeg har tidligere lavet to forskellige slags brændte mandler.
De almindelige søde af slagsen og en lidt mere julet udgave med kanel! (selvfølgelig sukkerfri)
Denne udgave, den er lavet med lakrids!

På grund af egen skepsis omkring brug af lakrids i madlavningen, har jeg valgt at lave en sød udgave med lakrids. Lige når man smager på dem smager de som almindelige brændte mandler, men når man så har tygget færdig – så kommer eftersmagen af lakrids! Jeg serverede dem i sidste weekend, og mandlerne forsvandt hurtigt igen!


LakridsmandlerSøde lakrids mandler

3 dl. Mandler
1 spsk. Smør
2 spsk. Sukrin Gold
1½ spsk. lakridspulver

  • Læg smøret midt på panden og dæk den til med Sukrin Gold og lakridspulver
  • Tænd for den svage varme og lad smør og sukrin smelte langsomt (forsøg på at samle det på midten)
  • Når det er helt smeltet hældes mandlerne på panden
  • Rør konstant med en paletkniv (i plastik) i 10-15 minutter – smøret skal ikke boble
  • Tag en smagsprøve! Har mandlerne blevet bløde er de færdige. Er de stadig hårde skal de have lidt længere!
  • Tag panden af varmen og fortsæt med at vende massen i et par minutter
  • Hældes over i en skål – uden alt det ekstra væske – og vend dem med jævne mellemrum, så de ikke klistrer sammen

Smager allerbedst lune, men kan sagtens spises kolde også!

Tip: Hvis du skal fylde dit pap-påskeæg med disse skønne mandler, så dæk indersiden med sølvpapir, så mandlerne ikke sidder fast i sølvpapiret!

 

Leave a Reply