Rustikke græskar- og solsikkekerneboller

Kender I det, at man skal til at bage efter en bestemt opskrift, og så opdager man at man mangler nogle af ingredienserne. Måske endda flere af ingredienserne!

Sådan gik det for mig her til morgen.

Jeg var gået igang med at hælde ingredienser i skåle og røre rundt til de underskønne kerneboller med solsikkekerner og sesamfrø, da jeg opdager at jeg er løbet tør for sesamfrø! Og da sesamfrø lissom er en af hovedingredienserne var der ikke andet for end at improvisere.

Det kom der denne nye opskrift ud af – ganske vidst minder den meget om originalen, men I skulle altså ikke snydes for denne nye herlighed! Så derfor får disse boller også plads på bloggen!


BollerRustikke græskar- og solsikkekerneboller
(ca. 6 stk.)

4 æg
4 spsk. cheasy skyr
1 dl. affedtet sesammel
1 spsk. hampmel
1 dl. solsikkekerner
½ dl. græskarkerner
½ dl. hørfrø
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. FiberHusk

  • Tænd ovnen på 180º
  • Æg og skyr hældes i en skål og piskes godt sammen med håndmixeren
  • Tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt (først affedtet sesammel og hampmel derefter solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø og til sidst: salt, bagepulver og FiberHusk)
  • Dejen er meget våd, så lad den hvile køligt i ca. 15 minutter
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt ca. 6 boller på pladen med en ske
  • Lad bage i ovnen i ca. 15 minutter

Lad bollerne nedkøle og nyd din bolle med dit yndlingspålæg, en god gang eller sukkerfrit nutella!

 

Leave a Reply