Stegt Hvidkål med Bacon




Hvis en orange kat, kan fortælle hele verden hvordan han hader mandage – så kan jeg også. Og jeg tvivler altså på at Garfield hadede mandage halvt så meget som jeg gør i dag!

Jeg er egentligt ikke meget for at sprede negativiteter, men i dag resulterede det faktisk i den lækreste lille ret, og derfor gør jeg en undtagelse.

Sorte skyer og grå himmel. Energien er i underskud og kulden trænger sig på. Ord som “første skole dag”, “årsplaner”, “ømme muskler” og en “halvhjertet træning” ville være passende overskrifter på dagens irritationsmomenter. Men hvad er et lille hak i selvtilliden og en træt krop, når man mødes med glæde og kram fra eleverne på deres første dag?

Så det positive overskygger heldigvis det dårlige i sidste ende!

Efter sådan en dag orker man absolut ikke at lave mad. Derfor blev det til denne nemme ret, serveret med et stykke kød ved siden af.

Og lad mig bare afsløre: MUMS!


Stegt hvidkål med bacon Stegt Hvidkål m. Bacon
(2 personer)

1 pk bacontern
500 g hvidkål
salt, peber
smør

  • Hak hvidkålen i strimler – f.eks. i en foodprocessor
  • Varm panden godt op og steg baconen – til den ikke længere er rå – pas på det ikke får for meget
  • Tilsæt kålen og steg den til den bliver brun – hvis panden bliver for tør, så hæld en klat smør på!
  • Krydr med salt og peber

TIP: Servér med f.eks. frikadeller eller andet svinekød!

Leave a Reply