Æggemuffins med tomat og feta

Jeg er ved at have en god samling af opskrifter på æggemuffins her på bloggen!
Og jeg havde egentligt besluttet mig for at der skulle til at være en større variation i mandagsmuffins-opskrifterne!! Men så fik jeg altså lige endnu en god idé! – Det er jo heller ikke dårligt at prøve lidt forskelligt!

Ugens muffins er uden kød og adskiller sig derfor markant fra de tidligere opskrifter på madmuffins!
Jeg følte mig lidt i et græsk humør og tilsatte derfor feta og tomat samt oregano!
Resultatet blev bedre end forventet! Man skal dog være opmærksom på at disse muffins indeholder store mængder væske og har derfor en forlænget bagetid!

Jeg elsker simpelthen at have æggemuffins med i madpakken sammen med noget gnavegrønt!
Det mætter super godt – og meget længe!
Ideelle til de lange arbejdsdage, hvor man bare skal være på fra start til slut!


Æggemuffins med tomat og feta Egg Muffin
(ca. 9 stk.)

2 æg
3 ekstra hvider
5 tsk. kokosmælk
100 g. cherry tomater
40 g. feta (salat ost)
1 spsk. oregano

  • Æggene slås ud i en skål og piskes godt sammen med en gaffel
  • Kokosmælken tilsættes og massen piskes jævn
  • Cherrytomaterne skylles og skæres ud i små terne
  • Salatosten drænes for vand og smuldres til små stykker mellem fingrene henover æggemassen
  • Drys oregano på
  • Rør massen rundt og fordel i muffinsformene
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º i ca. 25-30 minutter*

*Man skal lige være opmærksom på at de skal bage længere end normalt, dels pga. kokosmælken og dels pga. væsken fra tomaterne – ellers bliver de meget våde i konsistensen!

Leave a Reply