Rodfritter i friture eller ovn

Hvad skal man med pommes frites, når man har rodfritter?

Rodfritter smager helt fantastisk og laves de i frituren bliver de lige så sprøde, som fritter fra McDonalds!
Men i ovnen smager de også himmelsk!

Vi spiser aldrig andet end rodfritter! Skal det være mad i en hurtig vending kan vi godt finde på at købe nogle fra frost, men de indeholder desværre hvedemel! Men så er det jo godt at man bare kan lave dem selv!

Her får du to fremgangsmåder – den ene i ovn og den anden i friture!
Så bestemmer man jo selv om man vil lave dem med meget eller lidt olie – på kort eller lang tid! 🙂


RodfritterRodfritter
(2-3 personer)

350 g. gulerødder
350 g. pastinakker

  • Grøntsagerne skylles, skrælles og snittes i meget tynde skiver (pommes frites tynde)
  • Skal fritterne i frituren, skal de bare i som de er, stege i ca 12 minutter, hældes over i en skål og saltes godt
  • Bager man dem i ovnen pensles de med en smule olie og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Husk at vende dem jævnligt!
    For et sprødere resultat kan man salte dem halvvejs!
    Bages i en forvarmet ovn (varmluft) ved 200º i ca. 35 minutter

Leave a Reply