Hvorfor hedder det gulerødder når de ikke er gule?

Ja…. Jeg har ikke et svar på ovenstående. Men vi griner tit af det, sådan lidt for os selv!
Og da jeg så kiggede på ordet, så fik jeg alligevel en tanke!
For hvis man deler ordet “gulerødder” op, så får du “gule” og “rødder” – hvis man så ved en lille smule om farver, så er det jo logisk at de er orange, da gul og rød jo netop giver orange!

Nåh men – pjat og børnelogik til side!

Hvad kan man så bruge sine halv-slatne gulerødder til?

Personligt er jeg helt vild med skrællede gulerødder i stave, hvor man kan dyppe dem i lækkert dip – guacamole er min all-time favorit!

Salater

Kød 

Når jeg laver kødretter, putter jeg stort set altid gulerod i, som fylde. Det mætter godt og tager smag af kødet, så man ikke opdager at de er der. Prøv f.eks. at fylde gulerødder i kødsovsmoussaka eller squasagne

Tilbehør

Andet

Leave a Reply