Ovnbagte kyllingedeller med gulerod og tomat

Hvad end de er lavet på ko, gris, fjerkræ eller fisk, så smager frikadeller jo bare godt!

De er ideelle til frokost, aftensmad og madpakken!
Og skulle man komme hjem fra byen er de også et hit som natmad!

Frikadeller er nemme at have med at gøre og selv børn er vilde med dem!
Frikadeller er simpelthen en vinder spise!

I dag får I en mere atypisk frikadelle, der er lavet på kyllingefars og fyldt med grøntsager!
Tilgengæld er de super sunde og fedtfattige, da de er bagt i ovnen og dermed lavet helt uden fedtstof!

Pssst…. Er man ikke til grøntsager i dellerne, så prøv lige disse lækre kyllingedeller vendt i sesamfrø!!


Ovnbagte kyllingedeller med gulerod og tomat Ovnbagte kyllingedeller

450 g. kyllingefars
100 g. revet gulerod
1 tomat
1 stort løg (ca. 100 g.)
1 tsk. sort peber, 1 tsk. salt, 1 tsk. paprika, ½ tsk. koriander
1 æg
2 spsk. Psyllium-frøskaller

  • Guleroden og løget rives på rivejernet og hældes i en skål sammen med farsen og krydderierne.
  • Det hele røres sammen med elpiskeren
  • Tilsæt æg og psyllium-frøskallerne og rør til farsen er jævn
  • Skær tomaten i mindre tern og rør dem forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser
  • Form frikadellerne og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º (varmluft) i ca. 25 minutter

Leave a Reply