Saltede chips af sød kartoffel!

Det er fredag, og jeg har lyst til nachos! ÅH!
Skal man synde og købe en pose majschips eller skal man helt droppe ideen?

– ingen af delene! Man laver da bare selv nogle chips!

Jeg har haft nogle store søde kartofler liggende i køleskabet et stykke tid, uden helt at vide hvad de skulle bruges til!? De var på tilbud så jeg var sikker på at jeg nok skulle få en idé!

Så nu skulle de altså bruges til chips!
Og det er bestemt ikke sidste gang at det sker! 🙂


Saltede chips af sød kartoffel Sweet_Potato
(Giver 2 bradepander)

store søde kartofler (570 g.)
3 spsk. oliven olie
2 spsk. vand
1½ spsk. Groft salt

  • Skær de søde kartofler i helt tynde skiver – enten med en meget skarp kniv eller på et mandolinjern
  • Placér kartoffelskiverne på noget køkkenrulle – det trækker lidt af væsken ud
  • Olie, vand og salt hældes i en frysepose
  • Kartoflerne hældes i posen og det hele vendes godt, til olien er fordelt over alle kartoflerne
  • Læg kartoffelskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir i et tyndt lag (dvs. ingen overlapninger)
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180º (varmluft) i ca. 15 minutter – de skal tages ud når de bliver mørke i kanten
  • Lad nedkøle på en rist

Nyd dem som de er, eller med en frisk dip – f.eks. den røde med sur/sød chili eller den grønne guacamole!
– Chipsene er også helt fantasiske til nachosBare drys med lidt ost og i ovnen igen i ca. 12 minutter!! YUM!

God weekend til jer alle!

Leave a Reply