Kernesunde burgerboller

Kender I det, at man kommer til at opfinde noget ved en fejl?
Det var hvad der skete med disse burgerboller!!

Aftensmaden stod egentligt på ovnstegt andebryst med vindrue-salat og hvidløgsstjernen!
Men da jeg havde foldet den ene stjerne, kunne jeg se at tiden var ved at være knap og derfor besluttede jeg at lave burgerboller af resten af dejen – så kunne vi da lave andestegsburgere!
Så jeg rullede boller af dejen, trykkede dem flade og smed på bagepladen med lidt sesamfrø på toppen!!! Lod bage i et kvarters tid og vupti: Lækre, luftige burgerboller!!!

Det er bestemt ikke sidste gang at disse kommer på bordet!!! YUM!


Kernesunde burgerboller
(ca. 6 stk.)

40 g. kokosolie
2 dl. vand
3 æg
10 g. hampmel
55 g. mandelmel
60 g. affedtet sesammel
3 spsk. FiberHusk
80 g. sesamfrø
20 g. solsikkefrø
15 g. hørfrø
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver

Lidt ekstra sesamfrø til at drysse på toppen!

  • Kokosolie og vand hældes i en skål. Hvis dit kokosolie, lige som mit, er i fast form, sæt da skålen i microovnen og smelt sammen med vandet (microovne er jo forskellige, men min skulle have 30 sek.)
  • Slå æggene ud i skålen og pisk godt sammen med en gaffel
  • Hampmel, sesammel, mandelmel og Fiberhusk røres i væsken til denne er jævn
  • Sesamfrø, solsikkekerne og hørfrø tilsættes også sammen med salt og bagepulver
  • Når dejen er rørt færdig stilles den i køleskabet i ca. 20 minutter
  • Del dejen i 6 lige store dele
  • Rul til boller
  • Stil på pladen og tryk lidt flade
  • Drys med sesamfrø
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200º i ca. 15 minutter

Leave a Reply