Stjernebrødet med hvidløgs-smøreost i en glutenfri version!

Har du Facebook, så har du sikkert også set den berømte nutella-stjerne!
Desværre er den fyldt med korn og sukker og derfor har jeg aldrig fået den afprøvet!

Nu har jeg så også set flere eksempler på stjerner med alt muligt andet fyld og det åbnede op for mulighederne! Derfor besluttede jeg mig for at lave en hvidløgs-stjerne som et alternativ til hvidløgsflutes!
Et lækkert madbrød, formet som en stjerne og med hvidløgsost i midten!

Det smager bare så godt og går til så mange lækre retter!
Det tager lidt tid at lave, men det er bestemt ventetiden værd!

Så her får I mit bud på “nuella-stjernen” uden nutella, og som er (sukker- og) glutenfri!


Hvidløgs stjernebrød Hvidløgsstjernen
(giver 2 stk. på størrelse med en middagstallerken)
Hvidløgs stjernen består af tre dele: Brødet, hvidløgsosten og foldeteknikken!

Brødet
40 g. kokosolie
2 dl. vand
3 æg
10 g. hampmel
55 g. mandelmel
60 g. affedtet sesammel
3 spsk. FiberHusk
80 g. sesamfrø
20 g. solsikkefrø
15 g. hørfrø
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver

  • Kokosolie og vand hældes i en skål. Hvis dit kokosolie, lige som mit, er i fast form, sæt da skålen i microovnen og smelt sammen med vandet (microovne er jo forskellige, men min skulle have 30 sek.)
  • Slå æggene ud i skålen og pisk godt sammen med en gaffel
  • Hampmel, sesammel, mandelmel og Fiberhusk røres i væsken til denne er jævn
  • Sesamfrø, solsikkekerne og hørfrø tilsættes også sammen med salt og bagepulver
  • Når dejen er rørt færdig stilles den i køleskabet i ca. 20 minutter

Hvidløgsosten
200 g. flødeost
4 fed hvidløg
15 g. spinat
1 spsk olie
Smag evt. til med lidt salt og peber

  • Flødeosten hældes i en skål
  • Spinaten hakkes i mindre stykker og hældes i skålen
  • Hvidløget presses igennem en hvidløgspresser og hældes i skålen
  • Tilsæt olien og rør det hele godt sammen
  • Smag evt. til med salt og peber

Foldningen
Foldningen foregår på samme måde som nutellastjernen.
Læs vejledningen herunder eller se evt. videoen på youtube her!

  • Dejen tages ud af køleskabet og deles i 2 lige store dele
  • Den ene del tages op af skålen, mens den anden stilles på køl igen
  • Del den ene klump dej i fire lige store dele og rul til boller
  • Placér bollen mellem to stykker bagepapir og rul dejen tynd – det er vigtigt at rulle på begge sider af bagepapiret, så dejen ikke sætter sig fast
  • Den udrullede dej lægges på et stykke bage papir på bagepladen og smøres med ca. 1 spsk. hvidløgsost
  • De tre andre klumper dej udrulles på samme måde og smøres med hvidløgsost – slut á med dej!
  • Placér et glas i midten og lav et aftryk
  • Dejen skæres i 16 dele op til cirkelkanten
  • Stykkerne vendes to gange og lukkes sammen to og to
  • Bages i ovnen ved 200º (varmluft) i ca. 15 minutter

Serveres til grillaftenen, til et hvilket som helst stykke kød med salat, på tapas-bordet eller til suppen!
Det perfekte tilbehør!!!

God fornøjelse!

4 Comments

  • wiera says:

    hej Tror du at man evt kunne lave den her dej som en slags fladbrød ?? og ville den stadig være god at spise dagen efter den er lavet eller bliver den tør ? tak på forhnd for svar 😉

    • Madfidusen says:

      Hej Wiera

      Det ved jeg faktisk ikke.
      Jeg har aldrig fået fladbrød, så jeg ved ikke helt hvordan konsistensen skal være?
      Selve stjernebrødet kan sagtens spises dagen efter, men om det er pga. cremen, kan jeg ikke svare dig på!?
      Men hvis du tester det, må du meget gerne vende tilbage med resultatet 🙂

      Vh. Line

Leave a Reply