Falske flødekartofler med kinaradise

Jeg er faldet over det fedest udtryk, som jeg har glædet mig til at bruge: Falske flødekartofler!
Udtrykket har jeg set på flere blogge og nu har det også ramt min!

Falske flødekartofler er flødekartofler – uden kartofler – og de smager vanvittigt godt!

Vi var en tur i Bilka, hvor jeg fik øje på denne KÆMPE grøntsag, som jeg bare måtte have med hjem! En Kinaradise! Aldrig har jeg haft denne grøntsag i mit køkken, men den var simpelthen så stor at jeg var nødt til at købe den! Et helt kilo var der!

Så jeg fik lavet falske flødekartofler af kinaradiser! YUM!
Det lignede flødekartofler – og det smagte som flødekartofler!

Min mave har det dog ikke så godt med al den piskefløde, så derfor er disse flødekinaradiser lavet med madlavningsfløde – men hvis man f.eks. spiser LCHF kan man bytte madlavningsfløden ud med almindelig piskefløde!!!


Flødekinaradiser Flødekinaradise
(3-4 personer)

1 kg. kinaradise
1 mellemstort løg
3 fed hvidløg
50 g. revet mozarella
500 ml. Madlavningsfløde
1 dl. Mælk
½ tsk. muskatnød, 1 tsk salt, 1 tsk. peber, 2 tsk. allroundkrydderi

  • Kinaradisen skrælles og skæres i tynde skiver
  • Løget hakkes i små tern og fordeles over radiserne
  • I en skål blandes madlavningsfløde, mælk, ost og krydderier
  • Flødeblandingen hældes over kinaradiserne
  • Blandingen kan med fordel stå og trække inden det skal i ovnen
  • Stilles i en kold ovn
  • Ovnen tændes på 200º (varmluft) og flødekinaradiserne bages i ca. 1 time og 15 minutter

Serveres med oksesteak, koteletter eller andet kød samt en frisk salat!

1 Comment

Leave a Reply