Wannabe-Pita med kålklatter, falafel og oksesteak!

Nogle gange har man bare lyst til junk – eller om ikke andet, så noget der minder om junk!!!

Vi havde egentligt planlagt en lækker steak-middag med salat, falafler, sovs og vin! Men efter endnu en lang arbejdsdag havde jeg mere lyst til noget “usundt”!!!
Ja usundt blev det jo egentligt ikke, men det føltes syndigt og det var godt nok til min hjerne!

Så vi kiggede på det vi allerede havde taget op og lod ideerne flyde frit! Vi endte på pitabrød, med oksesteakstrimler og salat!!
Så opdagede jeg at der ikke var noget mel i skabene! What to do?

Mine forældre havde netop fortalt om en succesfuld burger de havde fået den anden dag – lavet på hvidkålsboller!!
Opskriften havde de allerede sendt til mig, men halvdelen af tingene havde jeg ikke hjemme! Så jeg måtte improvisere og resultatet – ja det blev faktisk ganske lækkert!
Det er bestemt ikke sidste gang at det bliver laver herhjemme!

Opskriften på “brødene” har jeg allerede udgivet her på bloggen – ligeledes falaflerne!
Så dette indlæg handler mere om at gøre brug af de to lækkerier!


Kål-Pita med oksesteak, falafel og salat
(1 stk)

2 stk. kålpandekager
2 stk falafler
70 g. oksesteak
salat, agurk, cherrytomat
1-2 spsk. dilddressing

  • Kålpandekager og falafler laves
  • Oksesteak skæres i små stykker og krydres med salt, peber og allroundkrydderi
  • Panden varmes op (uden fedtstof)
  • Når panden er varm tilsættes lidt olie og oksekødet
  • Ristes et par minutter og så er det færdig
  • Salaten, agurken og tomaterne snittes i små stykker
  • 1 kålpandekage lægges på tallerkenen og smøres med dildressing
  • Ovenpå lægges salaten og oksekødet
  • 2 falafler skæres over på midten og placeres ovenpå salat og kød
  • Agurk og tomat lægges i
  • Ønsker man mere dressing kan man smørre den anden kålpandekage, som vendes ovenpå resten af fyldet

En enkelt var nok, og så var jeg mæt resten af aftenen – og tilmed ikke ved at dø af sult, da jeg vågnede op!

Leave a Reply