Kålklatter til pita eller burger?

Kålklatter – ja det lyder jo ikke ligefrem indbydende, men er måske det mest passende navn!

Kålklatter er vel en slags “pandekage” lavet af hvidkål, der kan bruges til en masse forskellige retter!
F.eks. pitabrød eller burgerboller!

Igår blev de ihvertfald brugt som pitabrød og det var bare super lækkert!

Kålklatterne er vildt nemme at lave, og så længe man ikke forestiller sig at det er brød, men noget helt nyt – så er de super lækre! -Men minder altså på ingen måde om “rigtigt brød” – dog vil jeg tilføje at det er en god måde at få lidt ekstra grønt + en måde at bruge sine lidt slatne grøntsager på!!!

Jeg var selv meget skeptisk omkring projektet her, efter at have bagt nogle helt uspiselige broccoliboller i sommers! Men jeg blev heldigvis positivt overrasket!! Og så mætter de bare helt vildt godt!


Kålpandekager Kålklatter
(4 stk.)

200 g hvidkål (revet vægt)
40 g. gulerod (revet vægt) **
1 lille løg
1 æg
2 spsk. hørfrø
1 spsk. FiberHusk
½ tsk. chiliflager

**kan erstattes med yderligere 40 g. hvidkål

  • Hvidkål, gulerod og løg rives på de mindste huller på rivejernet
  • Grøntsagerne hældes i en skål sammen med æg, hørfrø, FiberHusk og chili og massen røres jævn
  • Tænd for komfuret, og lad panden blive varm mens “dejen” trækker sig sammen
  • Smelt lidt fedtstof på panden – jeg bruger smør
  • Del dejen i fire lige store dele
  • Tag en “klump” og form som en frikadelle
  • Placér bollen på panden og tryk den flad (ca. 0,5-1 cm tyk)
  • Lad den stege ved svag-medium varme og vend den, når den er færdig på den ene side – brug to paletknive!

Serveres som f.eks. burgerboller eller pitabrød!
Prøv f.eks. denne lækre pita med falafel, oksesteak og salat!
Velbekomme!

Leave a Reply