Glutenfrie Falafler

Når man laver madplan – eller om ikke andet planlægger sin mad, så er det nemt at foodpreppe!
Nemt fordi det gør hverdagen lidt nemmere – hvad end man forbereder maden om søndagen eller dagen før!

Igår havde vi besluttet os for at lave pita med falafel! Så før jeg tog på arbejde satte jeg kikærter i blød og så var de klar, da jeg kom hjem og skulle lave aftensmad!

Som så mange gange før, var kæresten ganske skeptisk omkring projektet! Han har ikke meget tiltro til mine ideer. “Nu følger du vel en opskrift, så de bliver gode?” – dertil kunne jeg så svare nej! Og det passede ham vidst ikke helt!

Så kom vi til spørgsmålet omkring tilberedning!
Olie eller ovn?
Jeg havde jo egentligt besluttet at de skulle være fedtfattige og dermed en tur i ovnen! Men når nu frituren var fremme? Ja så forsøgte vi os da med begge muligheder!
10 stk i ovnen og 10 stk i frituren!

Der var stor forskel på de to fremgangsmåder – men begge smagte vildt godt!
Dem fra ovnen var lidt mere tørre i det, men passede super i min pita!
Dem fra frituren sagte tilgengæld bedst, når man lige hapsede en enkelt i forbifarten!

Konklusionen blev derfor at falafler smager fantastisk!! Både lavet i ovnen og frituren! Men husk – ikke at lave dem for store.


FalaflerFalafel
(16-20 stk.) 

250 g. kikærter
3 fed hvidløg
40 g. hakket spinat
1 mellemstort løg
2 æg
1 tsk. citronsaft
1 tsk. salt, 1 tsk. peber, 2 tsk. spidskommen, 2 tsk. koriander
1 spsk. FiberHusk

  • Kikærterne stilles i blød (minimum 8 timer)
  • Hæld vandet fra kikærterne og blende dem
  • Tilsæt FiberHusk, grøntsager, citronsaft og  krydderier
  • Blend det hele godt sammen og lad hvile i 20 minutter

Nu er det så tid til at vælge om du vil lave falaflerne i ovnen eller i frituren?
Jeg vil anbefale ovnen, hvis du vil spise falaflerne sammen med noget andet – f.eks. i pita. Ønsker du derimod at spise dem som de er, som små hapsere, så bliver de bedst i frituren!

Ovn-falafler
20 minutter i ovnen ved 200º (varmluft)
Form falaflerne som små frikadeller og placér dem på risten (med bagepapir)

Friture-falafler
ca. 7 minutter i frituren – vær opmærksom på at de hæver til dobbeltstørrelse når de kommer ned i olien, så de skal laves forholdsvis små!
Jeg stegte i raspolie!
Formes som frikadeller og placeres i et enkelt lag i sien – laves derfor over flere gange!

God fornøjelse – og velbekomme!

Leave a Reply