My Greek love – Tzatziki

Lækkersulten? Så prøv grøntsagsstave med dip. Det er sundt og det smager godt!

I denne uge har jeg lavet en lækker tzatziki, til at afhjælpe “den lille sult”. Det er nemt at lave og det kan sagtens stå en uges tid i køleskabet. Hvis man så også skræller og snitter grøntsagerne, så har man altid let adgang til en snack, hvis trangen melder sig.

Tzatziki er også fantastisk sammen med frikadeller eller almindelig salat.


Frikadelle, tzatziki og gulerodTzatziki  

1 kg Skyr
2 Agurker
4-5 fed Hvidløg (almindelig størrelse)
Peber og groft Salt

  • Fyld skyren i kaffefiltre (jeg bruger 3-4 filtre)
  • Lad stå til afdrypning i en times tid
  • I mens skylles agurkerne og rives på rivejernet
  • Hæld agurkstrimlerne i en si og drys med lidt groft salt
  • Lad stå til afdrypning i en times tid
  • Bland sammen i en stor skål og rør hvidløgene i
  • Smag til med peber (og hvidløg)

Leave a Reply