Blomkålspizza




Solen skinner, fuglene kvidrer, og dagen er netop startet. Med spænding i kroppen åbnes dørene ind til fortiden. Et stykke historie og dansk kultur. Med hastige skridt går man mod indgangen – lidt skubben og puffen for at komme først gennem døren.

Skolen gennem 200 år – en fantastisk særudstilling på Horsens Industrimuseum – hvor man må pille-rode og RØRE! Hvor spanskrøret ligger fremme og hvor blækken står klar ved pultene. Hvor leg og sjov er tilladt og hvor man kan opleve hvordan det har været at gå i skole gennem tiden.

Perspektiv! Hvordan flid blev belønnet og dovenskab blev straffet med lussinger. Hvordan man ikke måtte smile på skolebillederne til i dag, hvor et overvurderet grin skal foreviges. Og lad mig ikke starte på påklædningens udvikling.

At sidde dér, ved skolepulten, med fyldepennen i hånden og skråskrift på papiret. Sorte fingre og blæk alle steder.

Hvis ikke du har set udstillingen endnu, så kan den altså varmt anbefales!

Aftensmaden var dog ikke af en 200 år gammel opskrift, men af en mere moderne afstamning – trods pizza’en oprindeligt er fra tidernes morgen af.

Denne blomkåls variant er helt fantastisk! Og der var rigeligt til to bradepander!


Blomkålspizza Blomkålspizza
(2 bradepander)

1 Blomkålshoved
2 Æg
2 spsk Mælk
150 g. Revet Ost, f.eks. cheddar
2 spsk HUSK (Loppefrø skaller)
Salt, peber og oregano

  • Tænd ovnen på 200° (varmluft)
  • Blend blomkålen i foodprocessor (eller riv på rivejernet) – de mindste riller – hvis det bliver for groft, så brug stavblenderen.
  • Bland blomkål, æg, mælk, revet ost, HUSK og krydderier sammen i en skål
  • Lad stå i 5-10 minutter
  • Glat blomkåls blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Brug enten en ske eller hænderne.
  • Forbages i ovnen i ca. 30 minutter (til den bliver gylden)
  • Spred tomatsaucen ud over dejen, drys med ost og fordel fyldet
  • Bages i ovnen ved 225° i 10-15 minutter

Ideer til fyld:

★Oksekød, pølser, løg, peberfrugt og majs

★Skinke, peperoni, løg, champignon og tomat

★Oksekød, peperoni, løg og peberfrugt

Leave a Reply