Kalkunsteg




En LANG arbejdsuge går på hæld og som i så mange andre tilfælde kan man næsten danse hele vejen hjem! Volumen får et ekstra drej op ad og et lille “sing-a-long-nummer” skal ingen da snydes for.

Det er fredag – endelig er det fredag! Og er fredag ikke lig med hygge? Jo, det vil jeg mene. Og med hygge kommer altså også god mad.  Men behøver god mad at betyde en masse unødvendige kalorier?

… Nej vel! Så i dag blev det til en super saftig kalkunsteg med tilbehør


KalkunstegKalkunsteg

1 Kalkunsteg
1 Løg
1 Rødløg
5 fed Hvidløg
1 tsk Grøn Pesto
5-6 Laurbærblade
Jomfru Oliven Olie
Salt og Peber

  • Tænd ovnen på 160°
  • Skær sener, fedt o.l. fra kødet
  • Læg kødet i et ildfast fad
  • Rids kødet og smør presset hvidløg, pesto og lidt olie over kødet
  • Løg løg og laurbærblade ved siden af kødet og drys med salt og peber
  • Put folie omkring, så kødet holder på fugten
  • Sæt stegen i den varm ovn
  • Hvis du bruger stegetermometer skal kødet være 69° varmt – ellers er en god lillefinger regel at man gir den ca. 50 min pr. kg.
  • Når kødet er færdig skæres det ud i passende stykker

Velbekomme – et stk. lækker, saftig, kraftfuld kalkun

Tip: Server med en lækker salat, f.eks. bønnesalat eller tomatsalat.

Leave a Reply