Gammeldaws Fastelavnsboller i nye klæder!

Jeg havde egentligt besluttet mig for at jeg ikke ville bage fastelavnsboller i år.
Det bliver alligevel aldrig nogen succes! Og uden kornprodukter (læs hvedemel) og sukker føltes projektet endnu mere håbløst!
Men jeg lod mig alligevel friste af alle de lækre billeder på Facebook og valgte derfor at kaste mig ud i projektet.

Forventningerne var små og så kan man jo næsten kun blive positivt overrasket!
Og overrasket – det blev jeg!

For det første var jeg sikker på at mit midterfyld ville rende ud – men det blev inden i!
Så var jeg overbevist om at jeg ikke kunne lave faste nok boller til at rulle dejen ud og putte fyldet i – men snydt igen!
Bollerne så tørre ud – så de kunne umuligt smage godt – men snydt igen, igen!

Disse fastelavnsboller blev vildt gode!!

Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forestillet mig mht. fyldet, men det blev godt – selv kæresten var solgt…!
Og selvom fyldet var meget fast i det, så passede det godt med bollerne!
Alt i alt et kæmpe hit!
(Men næste gang sørger jeg altså for at have ingredienserne hjemme til en rigtig vaniliecreme, fremfor marcipan-remoncen! 😉 )


Fastelavnsboller med remonce Fastelavnsbolle
(ca. 6-8 stk.)

Disse fastelavnsboller består af tre dele: Bollerne, remoncen og sammenfoldningen

Bollerne
1 æg
1 dl. vand
40 g. kokosolie
1 spsk. FiberHusk
½ tsk. kardemomme
1 spsk. Sukrin
1 tsk. bagepulver
60 g. mandelmel
30 g. pofiber

  • Æg, vand og kokosolie hældes i en skål og røres godt sammen – jeg gav det lige 30 sek. i microovnen for at smelte olien
  • Tilsæt FiberHusk, Sukrin, Kardemomme og bagepulver og rør det hele godt sammen
  • Mandelmel og pofiber røres forsigtigt i blandingen og samles til en kugle
  • Tænd ovnen på 180º (varmluft)
  • Lad hvile, køligt, i ca 15 minutter – imens laves remoncen

Remoncen
1/3 af min lyse marcipan (50 g. mandelmel, 25 g. sukrin melis, 1 spsk. æggehvide* og 1 tsk. mandelessens)
1½ tsk. kanel
2½ spsk. smeltet, afkølet smør
30 g. Sukrin

* gem resten af ægget til at pensle bollerne med

  • Hvis du ikke har en rest marcipan røres marcipan ingredienserne sammen i en skål. Der kan sagtens bruges alm æg, da remoncen også bliver bagt i ovnen
  • Tilsæt da kanel, smeltet smør og sukrin og rør til massen er jævn

Sammenfoldning

  • Tag bolledejen frem og placer den mellem to stykker bagepapir
  • Rul dejen fladt ud og del den i 6 lige store dele
  • Fordel remoncen og fold delen på midten
  • Vend foldningen nedad og plac’er fastelavnsbollen på en varm bageplade
  • Gentag ved resten af bollerne
  • Pensel med resten af ægget fra før og stil i ovnen
  • Bages i ca. 15 minutter (ved 180º, varmluft)

Lad nedkøle på pladen og pynt med lidt glasur lavet af sukrin melis (3spsk.) og vand (ca. 1-2 tsk.) – den skal være meget fast i det! Drys evt. med lidt frysetørret jordbær på toppen!

Velbekomme!

12 Comments

  • Charlotte says:

    Nu har jeg lige prøvet at bage fastelavnsboller med remonce. Bolledejen gik helt galt. Den var blød som mørdej og kunne slet ikke hænge sammen. Jeg fulgte opskriften snorlige. Hvad kan jeg have gjort galt? De er i ovnen nu. Måtte opgive at rulle dejen ud fordi den var så fedtet, så lavede bollerne i hånden og puttede remoncen i. Hilsen Charlotte.

    • Madfidusen says:

      Hej Charlotte!

      Det lyder da meget besynderligt! Jeg har bagt bollerne flere gange, og opskriften har virker hver gang!
      Det lyder som om at dine tørre ingredienser ikke har suget væsken!
      Lod du dejen hvile køligt efter den var rørt sammen?

      Vh. Line

    • Charlotte says:

      Nu er de bagt og de blev faktisk rigtig gode. Så dejen skal måske være så fedtet? Og bollerne laves i hånden? Hilsen Charlotte

      • Charlotte says:

        Ja dejen stod i køleskab 15 min, men det var måske ikke nok. Men de blev rigtig gode da de blev bagt. Så må prøve igen. Det lykkes nok næste gang. Prøver at lade dejen blive helt gennem kold. Tak

      • Madfidusen says:

        Det var godt at de blev gode, trods vanskelighederne! 🙂
        Altså jeg kunne godt rulle dejen ud og folde den rundt om fyldet.
        Men dejen skal jo rulles ud mellem to stykker bagepapir – ellers sidder den fast i kagerulle og bord! – kan det være der det er gået galt?

        Vh Line

  • Charlotte says:

    Jeg brugte bagepapir som der stod, men tænker der måske var en anelse for meget kokusolie i eller dejen ikke var kold nok. Men jeg prøver igen. Nyder dine opskrifter. Tak.

  • Carina says:

    Skal bare lige høre, er det fedtreduceret Mandelmel du bruger i dejen, eller hjemmelavet?

  • Carina says:

    Aaar… hæhæ. Så er jeg endnu mere spændt. Var ikke tålmodig nok, så lavdede dem med fedtreduceret. De var egentlig nemme nok at samle, men de blir måske lige lidt tørre 🙁 Kan kun blive positivt overrasket nu 😉

  • Agathe says:

    Uhh det lyder lækkert! Hvilken opskrift plejer du at bruge til vaniljecreme? 🙂

Leave a Reply