Søde mandagsmuffins med æble og kanel

I sidste uge skrev jeg, at jeg ville lave mandag til min madmuffins dag! Og skønt jeg har en masse opskrifter klar til dette projekt, tænker jeg at det nemt kan gå hen og blive lidt ensformigt! Derfor har jeg ændret ideen til at være en mandags-muffin-dag, hvor alle former for muffins kan forekomme!
Hvor længe jeg så fortsætter dette projekt – ja det må tiden vise! Når der ikke er flere ideer, så er der heller ikke flere mandags-muffins! 😉

Idag får I så en sød én af slagsen!
Nemlig mine kager med æble og kanel!
Den originale opskrift havde jeg selv fundet på. og nu kommer den så i en low carb, sukker- og glutenfri udgave!

Det er en dejlig, nem opskrift, der består af ingredienser jeg altid har i køkkenet.
Hvis man ikke har valnødder, så kan man med fordel bruge 50 g. ekstra mandler!


Æble/kanel muffins Æblemuffins
(10-12 stk.)

2 mellemstore æbler
1 tsk. kanel
1 tsk. Sukrin*
100 g. mandler
50 g. valnødder
50 g. kokosmel
2 æg
1 spsk. smeltet (afkølet) smør (ca. 10 g.)
1 tsk. bagepulver

* anden sødning kan også anvendes

  • Tag en kaserolle frem og dæk bunden med vand
  • Sæt den på blusset til opvarmning mens du skræller æblerne og skærer dem i mindre stykker
  • Æblerne hældes i vandet sammen med kanel og sukrin
  • Lad det koge godt. Når vandet er fordampet er æblerne færdige
  • Hæld mandler, valnødder og kokosmel i en skål sammen med æblerne, æg og smør og blend det hele med stavblenderen.
  • Tilsæt bagepulver (og evt. lidt vaniliepulver)
  • Rør det hele godt sammen
  • Fordel dejen i muffinsforme
  • Bages ved 160º i ca. 20 minutter
  • Lad nedkøle og pynt evt. med en lækker kaneltopping

Kaneltopping

150 g. philadelphia
1 tsk. kanel
2½ spsk. Sukrin Melis

  • Hæld ingredienserne i en skål og rør det godt sammen
  • Smør toppingen udover kagerne med en dejskraber eller lav flotte mønstre med sprøjteposen!

7 Comments

Leave a Reply