Frikadeller er vel bare frikadeller… Vil nogen måske mene!
Men jeg ved bedre!
Frikadeller er nemlig ikke bare frikadeller.
Der er bedstemors frikadeller, mors eller fars frikadeller, svigerforældrenes frikadeller, kærestens frikadeller, købe dunser og så er der jo dem alle andre laver!
Derudover kan de laves af svin, kalv og flæsk, oksekød, kyllingekød eller en kombination af før nævnte! For ikke at glemme fiskefrikadeller, der kan laves af torsk, laks og hvad man ellers kan finde!
Så nej! En frikadelle er ikke bare en frikadelle!
Når det så er sagt, så kan man jo fylde alt muligt i de her frikadeller! Har du prøvet mine farserede porrer med kyllingefars?
Derudover kan de laves med gulerødder, tomater, rødbeder og meget mere!
Så selvom kyllingefars ikke smager af ret meget, så kan man nemt pifte sine frikadeller op!
Denne gang har jeg eksperimenteret med sesamfrø og friske krydderurter!
Super lækker kombination! Det er absolut ikke sidste gang der skal leges med sesamfrø som panering!
400 g. kyllingefars
1 æg
1 spsk HUSK, Psyllium-skaller
6 blade frisk basilikum – hakket fint
Salt, peber, hvidløgspulver, allround Krydderi og løgmix
ca. 30 g. sesamfrø
Fedtstof til stegning
- Fars, krydderier, basilikum, og æg røres godt sammen med elpiskeren
- Tilsæt HUSK og rør farsen godt sammen
- Form frikadeller med en ske og vend dem i sesamfrø
- Smelt fedtstoffet (jeg bruger smør) og steg frikadellerne ved svag/medium varme
Serveres med:
– Dampede blomkål
– Ovnbagte gulerødder
– Hvidkåls– eller blomkålsris
– Blomkålsmos
– Bønnesalat
– Bønnefritter
Leave a Reply