Chokolade/brownie cheesecake med jordbær

Nu har jeg i flere dage siddet og kigget på billeder af tæske-lækre kager på Facebook!
Den ene mere vidunderlig end den anden!

En enkelt kage blev dog ved med at dukke op!
En lækker chokoladekage med jordbærmousse… Desværre var den bare lavet med sukker og gluten….
Hvad gør man så? Man opfinder da sin egen opskrift….

Derfor har jeg været meget inspireret af ovenstående opskrift, men også af nogle af de lækre cheesecakes bagt med chokoladekage bund! Derfor endte jeg med en kombination mellem de to ting. Og det kom der denne fantastiske kage ud af….

Kagen er glutenfri og uden tilsat raffineret hvidt sukker! Men den er ikke sukkerfri pga. det høje sukkerindhold i dadlerne. Måske man kunne prøve med et sødemiddel i stedet for?
Jeg kan bare super godt lide smagen af dadler, så derfor valgt jeg denne løsning!

Kagen blev serveret til tøsehygge igår og blev nydt af normalt-sukkerspisende-kvinder, der begge var vilde med smag og konsistens!


cheesecakeChokolade cheesecake med jordbær
(1 springform, ca. 20 cm. i dm.)

Denne opskrift består af tre dele: Chokoladekagen, jordbær-cheese-skum og pynt

Chokoladekage
3 æg
6 dadler
15 g. kokosolie
1 spsk. vand
½ tsk. vaniliepulver
40 g. mandelmel
1 tsk. bagepulver
1½ spsk. kakaopulver (sukkerfri)

  • Æggene deles i blommer og hvider
  • Hviderne piskes stive – når du synes de er stive nok, så pisk dem lige to minutter ekstra!
  • I den anden skål piskes blommer, dadler, kokosolie og vand godt sammen. Massen skal være jævn og uden klumper
  • Vaniliepulver, mandelmel, bagepulver og kakao tilsættes – der røres til massen er jævn
  • Hviderne vendes i kakaomassen
  • Når dejen er jævn hældes den i en springform – min har slip-let-belægning og behøver derfor ikke at blive smurt – diameteren måler ca. 20 cm.
  • Bages i almindelig ovn ved 160º i ca. 35 minutter
  • Imens kagen bager laves jordbærskummet


Jordbær-cheese-skum
5 bl. husblas
300 g. frosne jordbær
½ tsk. vaniliepulver
1 tsk. citronsaft
2 spsk. vand
1½ spsk. Sukrin Gold
200 g. neutral flødeost
1 dl. piskefløde
1 spsk. Sukrin Melis

  • Husblassen sættes i blød i koldt vand
  • Jordbær, vaniliepulver, citronsaft, vand og sukrin gold hældes i en lille kasserolle og stilles på det varme blus
  • Lad jordbærene koge til mos. – giv dem evt. en tur med stavblenderen
  • Lad dem stå på komfuret og koge ved svag varme
  • Imens jordbærene koger, piskes fløden stiv og blandes sammen med flødeost og sukrin melis
  • Når kagen er taget ud af ovnen, giver du jordbærene et opkog
  • Husblasen knuges fri for vand og røres i jordbærmassen
  • Sluk for varmen og lad nedkøle i ca. 15 minutter (i gryden)
  • Bland det nedkølede jordbærgrød sammen med ostecremen i en kold skål og stil på køl i ca 20 minutter.
  • Når kagen er nedkølet sættes f.eks. en bagering ned i springformen. Jeg have ingen, så jeg tog noget omslag fra et blad og pakkede ind i sølvpapir (se evt. billede) – på den måde undgår man at alt jordbærskummet løber ned ved siden af chokoladekagen
  • Hæld jordbærskummet ovenpå på kagen og stil på køl i min. 4 timer

Pynt
Pynt kagen ligesom du vil – men prøv f.eks. lidt flødeskum og friske jordbær!
Serveres lige fra køleskabet på en kold tallerken

Velbekomme!

 

Leave a Reply