En “nyopdagelse”: søde kartofler

Jeg er simpelthen nødt til at fortælle om noget helt fantastisk!

Nogle gange skal man bare kaste sig ud i noget nyt, og det kan enten være det værste eller det bedste man har gjort!

Da vi var ude at handle stort ind den anden dag, fyldte vi vognen (!) med en masse lækre grøntsager! Forskelligt kål, agurk, tomat, champignon, auberginer, squash, radiser og hvad vi nu ellers kan lide! Og så, på køl, faldt mine øjne på søde kartofler! De var egentligt ikke billige, men jeg kiggede på kæresten og han var enig – det skulle da afprøves!

Jeg har faktisk læst en masse om den søde kartoffel, og ikke mindst fundet en masse lækre opskrifter!

“Men vi spiser jo ikke kartofler” kunne man fristes til at sige… BINGO! Men søde kartofler er faktisk slet ikke i familie med den hvide kartoffel! Den har blot fået sit navn, fordi den ligner en kartoffel (lidt?) .. Den er sød i smagen og er rig på vitaminer…!

Jeg havde egentligt planlagt at lave sweet potato fries, men fik ikke skåret de søde kartofler rigtigt ud, og så blev det i stedet til disse lækre ovnristede søde kartoffeltern!

og hold nu op for en lækkerbisken!


Ovnbagte søde kartofler Sweet Potato and schnitzel

600 g. søde kartofler
3 spsk. oliven olie
salt, peber, allroundkrydderi, hvidløgspulver, løgpulver

  • Tænd ovnen på 200º
  • De søde kartofler skrælles og skæres ud i små tern
  • Ternene hældes i en pose
  • Hæld olie og en smule krydderier i posen og vend dem forsigtigt
  • Hæld de søde kartofler ud på en bageplade og fordel dem godt
  • Sæt pladen midt i ovnen (varmluft) og lad riste i 20-25 minutter
  • Vend dem ind imellem (2-3 gange)

Hæld kartoflerne i en skål og server med et hvilket som helst stykke kød.
F.eks. paneret skinkesnitzel

Leave a Reply