Gris i fad!

Der er nu intet som retter, der mere eller mindre kan passe sig selv!
Ting man bare kan kaste sammen og smide i ovnen!
– Noget med lidt kød, lidt grønt og lidt væske!

Denne ret er en rigtig søndagsret. Der må gerne være rester til mandag. Man har tid til at lave maden – men man bruger ikke hele dagen i køkkenet. Det smager godt og er varmt. Det passer sig selv og det er sundt!


Mørbradfad Mørbrad Fad
(2-3 personer)

500 g. mørbrad
500 g. hvidkål
100 g. champignon
4 dl. fløde eller madlavningsfløde
100 g. bacon
Salt og peber

  • Hak hvidkålen fint og fordeles over bunden i et ildfastfad
  • Puds mørbraden fri for fedt og sener og skær den ud til bøffer
  • Tryk bøfferne flade og krydr med salt og peber på begge sider
  • Tryk dem flade med f.eks. en kniv
  • Hæld fedtstof i bunden af en gryde og brun mørbradbøfferne på hver side. De skal ikke steges færdige, men blot brunes.
  • Læg bøfferne ovenpå hvidkålen
  • Klip baconskiverne over i tre dele og steg dem (i gryden) ved svag varme
  • Når bacon’en begynder at boble er den færdig (hvis den får for meget bliver den for tør når den skal i ovnen)
  • Fordel bacon’en over mørbrad og hvidkål
  • Skær champignon i tynde skiver og rist i fedtstoffet fra bacon’en
  • Hæld fløden i gryden og giv den et opkog – tilsæt lidt peber
  • Hæld flødesovsen over det ildfastefad
  • Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200º i ca. 20 minutter
  • Rod evt. rundt i det efter 10 minutter, så al kål bliver gemt under fløden

Spis det som det er eller server med lidt gnavegrønt

Velbekomme!

Mørbrad Fad

Leave a Reply