Klassisk chokolademousse med et tvist af appelsin

Jubiii… Så er det langt om længe lørdag! Lørdag har været længe ventet, da lørdag er dessertdag!

Hvormange gange kan man mon skrive lørdag i et enkelt afsnit?

Idag får i endnu en opskrift, der udspringer af nytårsmenuen! Nemlig chokolademousse! Twistet er dog at jeg har lavet en sukkerfri udgave! Den smager sindssygt godt!

Denne udgave er bestemt ikke til de fedtforskrækkede, da den indeholder rigeligt med fløde og flødeskum!
Derimod er den til dem, der elsker smagen af chokolade – og rigeligt af den!


Klassisk chokolademousse med appelsin Chokolademousse
(2 personer)

70 g. chokolade med appelsinsmag (70%)
2 stk. æggeblommer (40 g. pasteuriserede æggeblommer)
1 spsk. Sukrin Gold
1 dl. fløde
1 stk. æggehvide (30 g. pasteuriserede æggehvider)

Pynt:
Flødeskum og groftrevet mørk chokolade

  • Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes over et vandbad
  • Mens chokoladen smelter piskes æggeblommer og sukrin gold luftigt
  • Rør æggeblanding og chokoladen sammen
  • Tag to nye skåle og hæld æggehvider i den ene og fløde i den anden.
  • Begge piskes helt stive
  • Flødeskummet vendes forsigtigt i chokolademassen
  • Når massen er jævn vendes hviderne forsigtigt i også
  • Fordel chokolademoussen i to glas og stil dem tildækket i mindst 1 time.

Prøv også mine andre chokolademousser:
Avo-chokomousse eller banan-chokolademousse!

Leave a Reply