Tunmousse, der ikke går i fisk!

MIN MOR laver verdens bedste tunmouse!
Ja ja, tænker du måske? .. Det er en subjektiv vurdering – som i mors frikadeller smager altid bedst!

Men nej… Min mors frikadeller smager ikke bedst! Det gør hendes tunmousse! Og det er ikke kun mig, der mener det! Det mener stort set alle, der smager den!
Og man kan ikke nøjes med et lille stykke! Man kan sagtens spise sig mæt i denne fantastiske forret!

Jeg har selvfølgelig fået opskriften samt de hemmelige fif til, hvordan den bliver helt perfekt!
Og den er en sikker vinder hver gang.!

Her får I den fantastiske opskrift – med et par småjusteringer, så den passer med de ingredienser der var (og stort set altid er) i mit køleskab.


Tunmousse Tunmousse
(ca. 4 personer)

4-5 bl. husblas
2 ds. tun
1 stort revet løg
2 tsk citronsaft
4 spsk. græsk yoghurt (jeg bruger 2 %)
2 spsk. mayonaise
¾ dl. piskefløde

  • Sæt husblasen i blød i koldt vand
  • Hæld tunen op i en trådsi og lad vandet løbe fra (pres evt. væsken fra med en gaffel)
  • Tunen blandes med revet løg, citronsaft, græsk yoghurt og mayo.
  • Smag til med salt og peber
  • Fløden piskes stiv og vendes forsigtigt i tunmassen
  • Tag husblasen op af det kolde vand og knug det så tørt som muligt
  • Smelt nu husblassen over et vandbad
  • Når husblassen er smeltet hældes denne i tunmassen i en tynd stråle, mens der røres omhyggeligt (OBS: skrab ikke det, der sidder på á, så klumper det)
  • Hæld tunmoussen i den ønskede form (der er foret med Vita Wrap) og sæt den i køleskabet natten over

Pynt:
Pynt med røget laks, rejer, æg, salat, agurk, tomat og citron
evt. en let dressing – prøv f.eks. denne søde, røde dip/dressing eller dildressingen.

Tunmousse

Leave a Reply