Æblegrød til hele ugen: Morgenmad på farten?

Så er der æbler!
Og I ved hvad de siger: “Et æble om dagen, holder doktoren for døren

I weekenden købte vi en kæmpe kasse æbler fra Snaptun frugtplantage! Æblerne er store, saftige, røde og lige til at spise – men så mange æbler får vi aldrig sat til livs! Derfor skal der bruges æbler i madlavningen, den næste tid.

Idag kastede jeg mig ud i et morgenmads projekt!
Kold æblegrød med bacon og æg!
Opskriften er stor, og hvis man laver det i weekenden, har man en dejlig nem og sund morgenmad til resten af ugen!
Spis den som den er, eller brug den oven på din skyr, græske yoghurt eller noget helt fjerde?


Æblegrød Æblegrød

3 kg. æbler
3 tsk. vaniliepulver
4 dl. vand

Tilsæt evt. Sukrin Gold, hvis du ønsker en sødere udgave  ca. 3 spsk. til denne portion (alt efter hvilke æbler du bruger!)

  • Æblerne vaskes, skrælles og kernehuset skæres ud
  • Skær æblerne i både og put dem i en stor gryde
  • Tilsæt vand og vaniliepulver og giv æblerne et opkog
  • Skru ned for varmen og lad småsimre i en halvtimes tid
  • Smag evt. til med Sukrin Gold
  • Tag æblerne á varmen og lad nedkøle

Voilá – morgengrød til hele ugen!

Tip: Opbevares på køl

Leave a Reply