Glutenfri peanutbutter-banan mug cake

Cake for one please!

Mug cakes er et fantastisk koncept, når lækkersulten melder sig og man er alene! For det virker altså en smule voldsomt at skulle bage en hel kage til sig selv – desuden tager det også alt for lang tid, når den søde tand melder sig på banen netop nu!

Efter en hurtig gennemsøgning af køkkenskabene, kunne jeg konkludere at vi ikke havde noget, der kunne tilfredsstille mit behov! Jeg åbnede sågar de samme skabe flere gange, for at tjekke at jeg ikke havde overset noget! Men ak! Min eftersøgning havde været grundig nok!!
Så var der ikke andet for, end at kaste sig ud i et nyt lyn-bageprojekt! Og hold da op!! Det blev bare helt fantastisk!!

Dejlig svampet og luftig
Fantastisk smag og duft
Kage på fem minutter!!

What’s not to love?


Peanutbutter-banan mug cake Mug Cake
(1 stk.)

½ banan
2 spsk. crunchy peanutbutter
1 æggehvide
½ tsk. sukrin melis
1 spsk. mandelmel
½ tsk. bagepulver
10 g. mørk chokolade (min. 70%)

  • Mas bananen med en gaffel i en dyb tallerken
  • Tilsæt peanutbutter, æggehvide, sukrin melis, mandelmel samt bagepulver og rør til en massen er jævn
  • Knæk chokoladen i små stykker og hæld i dejen – pas på stykkerne ikke bliver for store
  • Hæld massen i en kop og bag den i microovnen
  • Giv den 30 sekunder á gangen og hold godt øje med den, så den ikke brænder på – min fik ca. 2 minutter

Vær opmærksom på at denne kage hæver til ca. dobbelt størrelse når den kommer i microovnen!

Kan nydes direkte fra koppen eller vendes ud på en tallerken!

Leave a Reply