Mørbrad bøffer alá skinkemedaljoner

Vi spiser generelt ikke ret meget gris. Hvorfor ved jeg ikke, for vores “grise-skuffe” i fryseren er den største og den er altid fyldt. Jeg køber ofte grisekød, men vi bruger det bare ikke. Og når vi endelig bruger det, så laver vi altid det samme.

Grisefars er det, der hurtigst får ben at gå på! Men frikadeller er absolut også en favorit i vores hjem.
Dernæst kommer svinemørbrad, som vi som regel ikke er ret kreative med. Som regel bliver det til en fyldt mørbrad i svøb, mørbrad i en rød marinade eller gryderetter. Derfor tænkte jeg at det var på tide at prøve noget andet.

Jeg endte med at skære min mørbrad ud til bøffer, vikle dem ind i bacon og stege dem på panden. Mørbradbøffer, der mest af alt minder om skinkemedaljoner i en lidt mindre udgave.


Mørbrad bøffer  Mørbradbøffer
(ca. 8 stk.)

500 g. svinemørbrad
1 pk. bacon
salt og peber
Smør til stegning

  • Mørbraden pudses og skæres ud i stykker
  • Bacon vikles om og grillspyd (ell. lign.) stikkes igennem for at holde formen
  • Krydr med salt og peber
  • Fedtstof smeltes på panden og bøfferne placeres med krydderierne nedad
  • Krydr den anden side
  • Steges ca. 7 minutter på hver side

Serveres med f.eks. dampede blomkål.

Leave a Reply